Košarka
SPORTOVI
Košarka
ČETVRTA U OSAM GODINA

Warriorsi su ponovno na tronu NBA lige: Curry i ekipa riješili sve u prvom poluvremenu

Golden State Warriorsi završili su ovogodišnje NBA finale slavljem u šestoj utakmici, u bostonskom TD Gardenu.

Stephen Curry i Golden State Warriors (Foto: Afp)

Podosta uvjerljivo potvrdili su Golden State Warriors naslov najbolje košarkaške momčadi svijeta, savladavši Boston Celtics u njihovom TD Gardenu rezultatom 103:90. 

Konačni rezultat zapravom možda i ne otkriva sliku koliko je ova utakmica bila jednosmjerna ulica, a upravo na taj način su se Warriorsi potvrdili kao momčad spremna za uzeti naslov prvaka, dok talentiranih i jako dobro posloženim Celticsima tu nešto još uvijek nedostaje.

Celticsi furiozno krenuli pa stali

Iako, sam početak utakmice nije dao naslutiti kako će izgledati većina njenog tijeka. Domaći su uz glasnu podršku ponajbolje publike NBA lige furiozno krenuli i nakon četiri minute imali su vodstvo 14:2. Ali, prerano je bilo za razmišljati o sedmoj utakmici u San Franciscu, jer tu je dobra igra Celticsa stala. Warriorsi su polako krenuli topiti prednost, da bi u posljednje tri minute ušli s -6, a onda u tom razdoblju napravili seriju 11:0 i usmjerili utakmicu tamo gdje im je bio plan.

Na početku druge nova serija 10:0, (ukupno 21:0) i došla je tu momčad iz Kalifornije na razliku koju su uspješno čuvali do kraja susreta. Boston je imao još jedan uzlet, vratili su se na 39:31, no tada je došla još jedna nova serija. 15:8 do kraja poluvremena i ogromnih 54:39 s kojima se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme čuvala se prednost

Najveća prednost novih NBA prvaka došla je točno na sredini treće četvrtine (72:50), dok se u posljednju ušlo s nešto podnošljivijih deset poena razlike (76:66).

Postojala je tu mala nada za domaće da će uspjeti ući u "single digits" i odvesti utakmicu u neizvjesnost, što su zapravo uspjeli na sredini posljednje dionice (84:75), no to kao da je ponovno natjeralo Warriorse da "nagaze" i samo tri minute kasnije je 96:81, odnosno utakmica je ostala bez neizvjesne završnice.

Na kraju su prvaci slavili rezultatom 103:90.

Curry napokon MVP

MVP finala potpuno zasluženo je Stephen Curry, koji je u svom četvrtom osvajanju titule (u posljednjih osam godina) napokon uzeo i to priznanje (prethodno su ga uzeli Iguodala i dva puta Kevin Durant). 

Curry je u finalnoj utakmici upisao 34 poena te po sedam asistencija i skokova. Seriju je završio s prosjekom od 31 poena, šest skokova i pet asistencija.

U seriji se kao druga violina momčad istaknuti bivši prvi izbor drafta Andrew Wiggins, koji je upisivao 18.2 poena i 8.8 skokova. Klay Thompson ostao je na prosjeku od 17 poena, no često je zabijao kad je bilo najpotrebnije, dok je svoju standarno bitnu rolu odradio Draymond Green.

U posljednjoj utakmici serije Celticse je predvodio Jaylen Brown s 34 poena, dok je Jayson Tatum zakazao, ubacivši samo 13, završivši seriju s prosjekom od 21.5 poena, sedam skokova i 6.8 asistencija. Nažalost, Celticsi ga nisu u pravom izdanju imali kad je bilo najpotrebnije.7

Najbolja trenutke utakmice pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider