Košarka
SPORTOVI
Košarka
PONOVNO BRILJANTNI CURRY

Warriorsi prelomili u trećoj te na kraju uvjerljivo slavili i izjednačili finalnu seriju protiv Celticsa

Golden State Warriorsi savladali su u drugoj utakmici NBA finala Boston Celticse rezultatom 107:88.

Stephen Curry i Robert Williams III (Foto: Afp)

Ponovno je jedna dominantna četvrtina bila presudna u finalnom NBA susretu između Golden State Warriosima i Boston Celticsa. Za razliku od četvrte, kojom je prvak istoka uzeo prvu utakmicu, ovog puta je sve riješeno u trećoj, od strane domaćih.

Fantastično prvo poluvrijeme

Prije toga je odigrano ludo prvo poluvrijeme, jedno od najboljih unutar ovog cijelog doigravanja. Celticsi su odmah na početku pobjegli u vodstvo, 13:5, a nakon kratko povratka Warriosa i na 22:13. Bude se tada domaći i polako tope prednost sve do 27:26, rezultata kojim se ušlo u posljednju minutu. Jayson Tatum onda ubacuje tricu za 30:26, ali isto odmah uzvraća Poole samo par sekundi kasnije. U posljednjem napadu četvrtine, pola sekunde prije kraja, Steph Curry fenomenalno pogađa za 31:30, ujedno prvo vodstvo Warriorsa na utakmici.

Nije to obeshrabilo Celtisce, koji u drugoj četvrini vraćaju vodstvo i bježe na 40:35. Slijedi furiozna serija 10:0 i Warriosi preuzimaju vodstvo 45:40. No, nema predaje za Celtisce. Ime Udoka zove time-out, a nakon njega slijede trice Tatuma i Derricka Whitea, nakon čega je 46:45 za goste. U posljednji napad ušlo se s 50:50, a tada Andrew Wiggins zabija za 52:50 i odlazak na odmor s vodstvom za Warriorse.

Sve se prelomilo u trećoj dionici

"Splash Brothersi" uz pomoć ostalih drugo poluvrijeme sjajno otvaraju i nakon samo četiri minuta je 64:54. Kratko su se Celtisci konsolidirali i četiri i pol minute prije kraja četvrtine dolaze na 68:62, no više od toga nisu mogli. Krenula je furiozna serija domaćih. Trica Portera, slobodnjaci Greena te onda dvije trice Curryja i odjednom je 79:62. Posljednju minutu obilježio je Jordan Poole, prvo asistencijom za Looneya, a onda i s pet vezanih poena, čime se u posljednju dionicu ušlo s 87:64. I to tako da je četvrtinu završio ubačajem sa sredine terena.

Nakon što su Warriorsi posljednju četvrtinu otvorili 6:0 serijom, bilo je jasno da je gotovo. Obje momčadi uskoro kreću davati šansu igračima manje minutaže pa su Celticsi do kraja smanjili vodstvo svojih domaćina te je susret završio rezultatom 107:88, čime je serija izjednačena na 1:1 i sada seli na dvije utakmice u bostonski TD Garden.

Curry je bio najbolji u redovima pobjednika, s čak 29 poena, a uz sebe je imao podršku četiri "dvoznamenkaska" suigrača. Tatum je za Celticse ubacio 28, Brown je dodao 17, no podršku ostatka momčadi baš i nisu imali. Posebno je zakazao junak prve utakmice Al Horford, ubavicši tek dva poena.

Najbolje trenutke utakmice pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider