Košarka
SPORTOVI
Košarka
sjećaju se Petrovića

Wall Street Journal: Dražen je bio lice rata u Jugoslaviji

New Jersey Netsi navečer će protiv Philadelphije odigrati posljednju utakmicu u Newarku. Sljedeće se sezone sele u New York i igrat će pod imenom Brooklyn Nets...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči zadnje utakmice u Prudential Centeru Wall Street Journal se prisjetio ljudi i trenutaka koji su obilježili 35-godišnji boravak Netsa u New Jerseyju. Za najboljeg je igrača ugledni dnevnik izabrao Jasona Kidda, za najboljeg trenera Byrona Scotta, a za nas je posebno zanimljivo da je najboljim šuterom u 35 godina košarke u New Jerseyju izabran naš Dražen Petrović.

"Veliki hrvatski košarkaš je bio zaboravljeni čovjek u Portlandu, ali pretvorio se u superzvijezdu nakon što su ga Netsi doveli u razmjeni triju momčadi. U New Jerseyju je imao 43.7 posto šuta za tricu i ostao je jedan od najpamtljivijih igrača s obje strane Atlantika", stoji u objašnjenju Wall Street Journala.

Najgorim trenutkom u 35 godina proglašena je Petrovićeva pogibija u prometnoj nesreći 1993. godine.

"Petro, kako su ga često zvali, imao je samo 28 godina kada je poginuo u prometnoj nesreći. Za mnoge je Amerikance on bio lice rata u bivšoj Jugoslaviji. Petrović nas je podsjetio da postoje važnije stvari od košarke, ali nas je istovremeno tjerao da zaboravimo sve osim njegova savršanog šuta", zaključuje Wall Street Journal.(TS)

Nastavi čitati