Košarka
SPORTOVI
Košarka
11 klubova u sezoni

WABA: Regionalna ženska košarkaška liga dobila novog sponzora

WABA liga Women Adriatic Basketball Association) je međunarodna košarkaška liga za žene osnovana 2001. godine koja trenutno (u sezoni 2016/ 17) okuplja deset klubova iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske te Srbije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije početka 17. sezone, WABA liga sklopiti će ugovor s novim generalnim sponzorom, turističkom agencijom BTRAVEL.

Dolazak tako renomiranog partnera, s bogatim iskustvom iz područja sportskog turizma te potpisivanje dugoročnog ugovora o generalnom sponzorstvu sigurno su garancija da će WABA liga, koja će se od sezone 2017/2018 dalje zvati BTRAVEL WABA LEAGUE, biti još kvalitetnija te će pogotovo na području organizacije natjecanja, marketinških aktivnosti i razine nivoa usluga smještaja i putovanja napraviti značajan iskorak.

''Od osnivanja 2001 godine pa sve do ulaska u ovu sedamnaestu sezonu, bilo je puno sportskih prijatelja koji su prepoznali značaj ulaganja u sport, a pogotovu u žensku košarku. Na bazi zajedničke suradnje, kroz formu uzajamnog interesa, a sve sa ciljem istinske promocije ženskog sporta koji je bilježio vrhunske rezultate, BOARD WABA lige je sa firmom BTRAVEL dogovorio četverogodišnju suradnju sa nadom da će rezultati u narednoj sezoni podstaknuti obje strane da prošire djelokrug zajedničkih aktivnosti na obostrano zadovoljstvo'', izjavio je predsjednik WABA lige gospodin Srbobran Filipović.

Područje zemalja bivše Jugoslavije još je uvijek najveći rasadnik talentiranih košarkašica u Europi. U sezoni 2017/18 pored jedanaest seniorskih ekipa u ligi će se natjecati i trideset klubova u mlađim kategorijama. Kroz segment mladih, želja je uz pomoć novog generalnog sponzora, kroz WABA božićne i uskrsne turnire, kao i WABA kampove u proljetnim mjesecima, WABA ligu kao brand ženske košarke u regiji još više isprofilirati na europskom i svjetskom košarkaškom zemljovidu.

''Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast što je BTravel postao generalni sponzor ženske regionalne košarkaške lige. Uvjereni smo da je to još jedan iskorak BTravela u razvoju sportskog turizma na nivou regije. Uredima u Zagrebu, Puli, Ljubljani i Beogradu možemo odgovoriti na sve zahtjeve samih klubova u kvalitetnom supportu u segmentu turističkih usluga te na taj način BTRAVEL WABA ligi dati svoj pečat u podizanju standarda kao i prepoznatljivosti lige. Zahvaljujem upravi BTravel WABA lige što su u nama prepoznali kvalitetnog partnera te nam dali svoje povjerenje. Zajedničkim radom omogućit ćemo nove pomake u razvoju ženske košarke na nivou regije pogotovo u dijelu rada sa mlađim kategorijama'', rekao je predsjednik Uprave turističke agencije BTravel, gospodin Dalibor Bilić.

BTravel je službena agencija ili radi sa desetak sportskih saveza i klubova, te sa svim svojim partnerima (sportski savezi) radi na prezentaciji destinacije u segmentu sportskih priprema, kampova, stručnih seminara i skupova te kao jedina agencija u regiji razvija i ulaže u sportski turizam.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider