Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nema novih smjena

Vranković i Rađa najavili kako preokrenuti trend potonuća hrvatske košarke

Dva dana trebalo je čelnicima hrvatske košarke da smisle što reći nakon debakla naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Novih smjena nema! Ali Dino Rađa i Stojko Vranković najavljuju kako preokrenuti trend potonuća nekad slavne hrvatske košarke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stojko Vranković, izbornik Anzulović i Dino Rađa istupili su zajedno nakon praktički izgubljene borbe za Svjetsko prvenstvo.

Najelokventiji bio je Rađa, koji ključne razloge vidi u - manjku discipline i zalaganja!

"Od danas pa nadalje samo tri postulata postaviti pred sve trenere, a to su rad red i disciplina", jasan je bio Rađa.

Izbornik Anzulović priznao je dvije svoje pogreške, izbor nekih igrača (nije ih imenovao) i fizičku nepripremljenost. Međutim, ne priznaje lošu pripremu igre za naše najjače adute.

"Kompletna taktička priprema je bila spremna i napadački i obrambeno za utakmice, koje nažalost nismo proveli na nivou na kojem smo trebali provesti", rekao je Anzulović.

I dok izbornik ne spominje ni manjak discipline ni momčadske kemije, vrh saveza najavljuje baš tu promjenu smjera.

"Tu neće biti više nikakvih ustupaka. Tko je voljan ispratiti, bit će tu. Tko nije voljan, zahvalit ćemo mu se", poručio je Rađa.

Ali za ove kvalifikacije već je praktički prekasno. Pa u Savezu naglašavaju dugoročnu viziju: razvoj mladih igrača i moderne košarkaške reprezentacije.

"Jedan proces stvaranja naše vizije, našeg modela kako želimo da potencijalni igrači koji dolaze iz U-16, 18 i 20 da postanu reprezentativci", rekao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Ali budućnost počinje već sutra. Pa je na Anzuloviću i ostalima da nas već u nastavku kvalifikacija uvjere da znaju što rade.

"Da je moguće ispraviti krivu Drinu jednim potezom, onda bi svatko to radio, ja prvi, vjerujte mi", rekao je Rađa.

Kad su preuzeli savez, Vranković i Rađa najavljivali su ostvarenje sna o povratku Hrvatske na pobjedničko postolje. U ovom trenutku, to djeluje jako, jako daleko.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider