Košarka
SPORTOVI
Košarka

VIDEO: Je li ovo najgore slobodno bacanje ikad?

Dvoboj dviju vrhunskih sveučilišnih košarkaških momčadi, Kansasa i Texasa, igran u ponedjeljak, obilježio je neviđeni promašaj s linije slobodnih bacanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Autor bizarnog čina mladi je student druge godine, bek-šuter Kansasa Brady Morningstar. Uzeo je loptu u ruke nakon jedne dvostruke tehničke pogreške, pri vodstvu svoje momčadi 64-51, te mu je ona pri podizanju na šut jednostavno iskliznula iz ruku. Brže-bolje pokušao ju je uloviti i baciti prema košu. Sudac je svirao neispravno izveden šut.

'Izgledao sam sigurno poprilično glupo. Smijali smo se tome nakon utakmice u svlačionici', rekao je za lokalni dnevnik Morningstar pojasnivši što je do ispada dovelo:

'Lopta je bila vlažna. Jednostavno mi je iskliznula iz ruku. Bio sam zbunjen. Mogao sam je jednostavno pustiti da padne i isponova krenuti na šut, ali sam već zakoračio na liniju. Pokušao sam se izvući malim skok-šutem kako je ne bih prekoračio.'

Morningstar nije niti trebao biti izvođač. Slobodno bacanje trebao je pucati faulirani centar Cole Aldrich, no on je nakon sučeva zvižduka također kažnjen tehničkom, a to je bila njegova peta osobna greška. Trener Bill Self zadatak je potom povjerio svom najboljem šuteru, koji ove sezone slobodna bacanja izvodi sa 75% uspješnosti.

'Baš sam lijepo izabrao. (Smijeh.) Bit ćemo sada na ESPN-ovu Topu 10 sljedećih šest mjeseci', kazao je Self.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider