Košarka
SPORTOVI
Košarka
kakvo ludilo

VIDEO Pogledajte završnicu sezone: Košarkaš Splita u zadnjoj sekundi tricom srušio Crnogorce

Split je s učinkom 5-9 skočio na 10. mjesto, ispred Cibone i FMP-a koji imaju isti učinak.

Toni Perković (Foto: Božidar Vukičević/Cropix)

Toni Perković je košem sa zvukom sirene donio pobjedu Splitu koji je u 14. kolu ABA lige na gostovanju u Podgorici svladao Studentski centar s 92-91 (13-24, 26-24, 21-28, 32-15), iako je u 32. minuti domaća momčad imala čak 19 poena prednosti.

Bio je to Perkovićev osmi koš, a Splićanima je za pobjedničku akciju ostalo samo osam desetinki sekunde, nakon što je Aubrey Dawkins donio poen prednosti Studentskom centru pogodivši oba slobodna bacanja za 91-90. Loptu je u igru ubacio Lovre Runjić, a Perković je iz okreta, sa šest metara, uspio pogoditi šut s lijevog krila za konačnih 92-91.

Momčad Slavena Rimca je na 8:32 minuta prije kraja utakmice bila u zaostatku od 19 poena nakon što je Igor Drobnjak pogodio tricu za 79-60. No, Splićani se nisu predavali već su uz istaknutu ulogu Lovre Runjića i Lewisa Sullivana došli do nevjerojatnog preokreta, iako su tijekom utakmice u vodstvu proveli tek nešto više od jedne minute na samom početku dvoboja i nekoliko sekundi na njenom kraju.

Vito Kučić Veliki hrvatski talent otišao u Srbiju: Split odmah doveo sjajno pojačanje! divider

Runjić je svih svojih 10 koševa, uz šut 4/4 iz igre (2/2 za tricu) postigao u zadnjoj četvrtini. Najbolji igrač Splita bio je Lewis Sullivan s 28 poena i osam skokova, a odličnu je utakmicu odigrao i Shannon Shorter koji je uz 21 koš imao 10 skokova i sedam asistencija. Tonko Vuko je ubacio 12 poena, a Derek Funderburk 10.

Najbolji strijelac Studentskog centra bio je hrvatski reprezentativac Mateo Drežnjak s 19 koševa, a iskazala su se i preostala dva hrvatska igrača u crnogorskoj momčadi; Borna Kapusta je ubacio 16 poena, a Tomislav Ivišić 12.

Split je s učinkom 5-9 skočio na 10. mjesto, ispred Cibone i FMP-a koji imaju isti učinak. Studentski centar je sa 7-7 privremeno došao na šestu poziciju, a najbolje plasirana hrvatska momčad je Zadar na osmom mjestu s učinkom 7-6. Zadrani će u subotu od 16 sati na Višnjiku ugostiti Budućnost koja je s 8-5 na petom mjestu. U vodstvu je Crvena zvezda s 12-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider