Košarka
SPORTOVI
Košarka
Grizzliesi bolji od Warriorsa

VIDEO Paul Pierce sa sirenom donio pobjedu Washingtonu!

U trećim utakmicama konferencijskih polufinala doigravanja NBA lige pobjede su ubilježili domaćini, pa Washington Wizardsi i Memphis Grizzliesi vode u serijama na četiri pobjede s 2-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Washigton je na svom parketu slavio protiv najbolje momčadi Istoka Atlanta Hawksa s 103:101, a pobjedu je Wizzardsima donio Paul Pierce košem sa sirenom. U iznimno uzbudljivom susretu Washington je vodio s čak 21 poenom razlike početkom zadnje četvrtine, ali je Atlanta furioznom serijom od 21-3 tu ogromnu prednost dostigla.

Igrač gostiju Mike Muscala tricom 14 sekundi prije kraja izjednačava na 101-101, da bi skok-šutem sa sirenom veteran Pierce ipak spriječio potpuni preokret. Pierce je utakmicu završio s 13 koševa, ujednačeni npad domaćina predvodili su s po 17 koševa Bradley Beal,Nene i Otto Porter, dok je pobjeda domaćina još vrijednija jer su igrali bez svog ponajboljeg igrača Johna Walla, koji se ozlijedio u prvoj utakmici. Dennis Schroder i Jeff Teague su s po 18 koševa bili prvi strijelci Atlante.

Četvrta utakmica igra se u ponedjeljak navečer također u Washingtonu.

Manje uzbudljivo je bilo u memphisu gdje su Grizzliesi s 99:89 pobijedili najbolju momčad Zapada Golden State Warriorse i poveli s 2-1 u seriji. Domaćini su početkom četvrte četvrtine poveli s 19 koševa razlike, Warriorsi su tri minute prije kraja došli na svega -4, no Grizzliesi su dokraja napravili seriju 11-4 i dobili utakmicu. Zach Randolph (22) i Marc Gasol (21, 15 skokova) bili su najbolji kod Memphisa, a kod Warriorsa je prednjačio najbolji igrač lige Stephen Curry s 23 koša, ali i lošim šutem (8-21).

Četvrta utakmica igra se u ponedjeljak navečer opet u Memphisu, a službena NBA statistika kaže da momčadi koje u doigravanju na četiri pobjede povedu s 2-1 prolaze dalje u čak 81 posto slučajeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider