Košarka
SPORTOVI
Košarka
S ČETIRI DESETINKE DO KRAJA

VIDEO Markkanen ubacio jednu od najspektakularnijih trica sezonama unazad, suci rekli - ne može!

Nevjerojatnu završnicu i njezin epilog ponudila je utakmica NBA lige između Sacramento Kingsa i Utah Jazza.

Lauri Markkanen (Foto: Afp)

Samo tri susreta NBA lige odigrana su prošle noći, no i oni su donijeli od fanova traženi spektakl. Onaj po pitanju poena viđen je na susretu na kojem je Oklahoma City Thunder slavio protiv Boston Celticsa rezultatom 150:103, dok je susret Millwaukee Bucksa i Washington Wizardsa (123:113) obilježio Giannis Antetokounmpo s 55 ubačenih poena.

No, ono najzanimljivije dogodilo se na susretu Utah Jazza i Sacramento Kingsa u Salt Lake Cityju. Završnica kakva se uistinu rijetko kad viđa.

Čudesan ubačaj s četiri desetinke do kraja

Jazz je s tri slobodna bacanja Laurija Markkanena došao do rezultata 115:115 16 sekundi prije kraja. Ipak, Kingsi su odigrali sjajan napad i De'Aaron Fox položio je sa samo četiri desetinke do kraja utakmice.

Kako domaći više nisu imali pravo na time-out, ovo je izgledalo kao izgubljena utakmica. No, pokušali su igrači Jazza nešto napraviti. Jarred Vanderbilt poslao je dugu loptu prema Markkanenu, koji je došao otprilike do linije tri poena, no striktno ga je čuvao Keegan Murray.

Ipak, Markkanen je uhvatio tešku loptu, a onda iz okreta šutirao prema košu i spektakularno pogodio, a dvorana je eksplodirala od oduševljenja.

Suci uskratili slavlje, ali i trenutak za povijest

Slavlje ipak nije dugo trajalo. Nešto se pitalo i suce utakmice, koji su morali pogledati jesu li igrači Jazza odradili sve unutar dostupne četiri desetinke.

Nažalost po njih, to se nije dogodilo, tako da je Markkanen uskraćen za jedan od najspektakularnijih pogođenih šutova godinama unazad.

Šteta, prije svega za samu ljepotu košarke, no ono što su izveli, kao i samu završnicu utakmice, isplati se vidjeti. To možete napraviti klikom OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider