Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Đorđević nije glup trener''

Hrvatski izbornik za GOL.hr o tome može li se Srbija oporaviti i čeka li nas senzacija u četvrtfinalu SP-a

Svjetsko prvenstvo u košarci stiglo je do nokaut-faze, a uoči četvrtfinalnih dvoboja razgovarali smo s hrvatskim izbornikom Veljkom Mršićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je suvereno otvorila nastup na SP-u, Srbija je doživjela šok protiv Španjolske, ali još uvijek ništa nije izgubljeno i ambicije su i dalje iste, a to je napad na najviše odličje. Međutim, prije toga će trebati pobijediti neugodnu Argentinu.

''Srbija je do utakmice protiv Španjolske izgledala kao jedna od dva najveća pretendenta za naslov svjetskog prvaka. Međutim, prva ozbiljnija utakmica pokazala je da imaju nekih slabosti koje se mogu iskoristiti u neizvjesnim utakmicama. Vidjet ćemo kako će reagirati, to im je prvi poraz ovo ljeto. Hoće li ih to dodatno mobilizirati ili će otići u neku drugu krajnost, što je objektivno teško očekivati u ovom trenutku'', izjavio je Veljko Mršić za GOL.hr te nastavio:

''S druge strane, Argentina je došla do četvrtfinala bez poraza. Imaju jako dobru reprezentaciju i jedan veliki nacionalni naboj, možda najveći od svih selekcija, i to ne treba zanemariti. Mislim da će se glavna uloga igrati na poziciji bekova. Ako Campazzo bude na jednom visokom nivou, Argentina će imati veće šanse.''

''Argentina ima odlične šutere, to im je najjači dio igre. Campazzo također može pogoditi, ali to mu nije forte. No po meni je među najboljim playmakerima na cijelom turniru. Čitao sam jednu zanimljivu kolumnu od Nocionija, koji je napisao da to što Campazzo ne igra u NBA-u znači da NBA nije perfektan'', dodao je hrvatski izbornik.

Neki kritiziraju Đorđevićev odabir igrača i činjenicu da je na prvenstvo poveo četiri centra ili četiri igrača koji jako teško mogu igrati neku drugu poziciju, odnosno ne može ih se kvalitetno iskoristiti u drugim ulogama. Vidjeli smo kako s Bjelicom i Jokićem ne starta na pozicijama četiri i pet, odnosno često ih ne koristi na njihovim najboljim pozicijama.

''Mislim da on sigurno najbolje poznaje situaciju u svojoj reprezentaciji i dosta mu ljudi zamjeraju što Jokića koristi na poziciji 'četvorke' i što igra s dva igrača koji u svojim klubovima većinu vremena igraju na poziciji petice. Međutim, on sigurno nije glup trener. On najbolje poznaje situaciju, trenira te igrače i sigurno je upućeniji nego mi koji gledamo utakmice preko televizije'', kazao je Mršić.

Kakvo izdanje Srbije onda možemo očekivati, pozitivnu reakciju ili nastavak problema?

''Vjerujem da ih je ovaj poraz dodatno motivirao jer većina njih su karakterni igrači. Ne vjerujem da je pobudio neke sumnje i mislim da će htjeti pokazati da je to bio samo jedan loš dan'', rezonirao je hrvatski stručnjak.

Španjolska pak ima mnogo lakši zadatak u četvrtfinalu i mnogo bolji ždrijeb do kraja prvenstva. Vidjeli smo kako je Sergio Scariolo odlično taktički pripremio utakmicu protiv Srbije i ne bi trebao upasti u zamku s Poljskom.

''Španjolska je sve utakmice igrala dobru obranu, njihov problem bio je napadačka igra, koju su protiv Srbije od druge četvrtine odigrali na puno više nivou nego u prve četiri utakmice. Do Srbije su primali 62 poena po utakmici, a onda Srbiju, koja je zabijala preko 100 poena, ostavili na 69. Oni su apsolutni favorit u ovoj utakmici'', izjavio je Veljko Mršić.

Može li Poljska nekako do senzacije ili se tu pita samo Španjolsku?

''Scariolo koristi devet igrača u rotaciji koji igraju na vrhunskom nivou i koji su nositelji u svojim klubovima. I to se osjeti u ovakvim utakmicama. Jako su disciplinirani i prošli su puno toga pa onda mogu provesti razne taktičke ideje. Međutim, Poljska ulazi u tu utakmicu s pozicije u kojoj nema što izgubiti te ima igrače koji mogu stvoriti probleme, ali velika je prednost na strani Španjolske'', zaključio je hrvatski izbornik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider