Galerija

Jubilarno peto izdanje najjačeg europskog pripremnog turnira okupiti će ponajbolje ekipe u Europi, a svoj dolazak potvrdio je aktualni turski i europski prvak. Turski div nije propustio ni jedno izdanje ovog turnira koji će se ove godine održati od 20. do 23. rujna u dvorani Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik.

Fenerbahče Dogus upravo je pobjedom na prošlogodišnjem izdanju Zadar Basketball Tournamenta najavio još jednu uspješnu godinu. Ekipa predvođena košarkaškom zvijezdom Janom Veselyjem i razigravačem Kostantinosom Sloukasom i u svojoj 104. sezoni dominira u inače vrlo jakoj turskoj ligi gdje grabi prema svom devetom naslovu prvaka.

Najtrofejniji turski klub u doigravanju Euroleague ostvario je dvije uzastopne pobjede na domaćem terenu protiv španjolske Baskonije te ga dijeli još jedna pobjeda od plasmana na Final Four, koji se ove godine održava u Beogradu. Uz bogato iskustvo igranja protiv najjačih europskih momčadi, čije igre i rezultate prate deseci milijuna fanatičnih navijača, najjače oružje Fenerbahčea sigurno je Željko Obradović, najtrofejniji europski košarkaški trener u pohodu za deseti naslov prvaka Europe.

Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. Prestižni košarkaški turnir već pet godina zaredom u Zadar dovodi najbolje ekipe europske košarke, a uz Fenerbahče svoj su nastup na ovogodišnjem turniru potvrdili talijanski Olimpia Milano i njemački Bayern München. Četiri dana turnira izvrsna su prilika za odmjeravanje snaga prije početka zahtjevne klupske sezone. Zadar Basketball Tournament u izravnim TV prijenosima gledat će se u brojnim europskim zemljama, a uzbudljivi košarkaški dvoboji oduševit će sve ljubitelje sporta i košarke.