Košarka
SPORTOVI
Košarka
bravo momci

Veličanstveni uspjeh: Mladi hrvatski košarkaši u finalu Europskog prvenstva!

Veličanstveni uspjeh mladih hrvatskih košarkaša.

Slavlje hrvatskih košarkaša (Screenshot FIBA)

Košarkaši do 16 godina starosti plasirali su se u finale Europskog prvenstva koje se održava u Novom Sadu! Mladići su u polufinalu slavili protiv Francuske rezultatom 65:58.

Reprezentaciju su do pobjede predvodili sinovi legendarnih hrvatskih košarkaša, Ivan Perasović i Roko Prkačin, te Matej Bošnjak i Boris Tisma. Prkačin je bio najefikasniji s 21 poenom i 15 skokova, Bošnjak je pridodao 16 uz 11 skokova, Tišma 14 poena, a Perasović 13.

Hrvatski košarkaši dobili su prve tri četvrtine protiv Francuza i tijekom 30 minuta sagradili dostatnu prednost za ulazak u posljednjih 10 minuta. U samoj završnici Franucska se približila na samo tri poena zaostatka, no snažnom obranom i mirnoćom u završnici naši su igrači priveli utakmicu svome kraju.

Spomenimo i da u francuskim redovima nije košarkaš nije imao više od devet poena.

Bit će to četvrto finale za Hrvatsku u ovom uzrastu, a u dosadašnja tri finalna nastupa hrvatski kadeti su sva tri puta osvajali zlatno odličje.

Finalni obračun Hrvatske i Španjolske, koja je u drugom polufinalu slavila protiv Turske, u Novom Sadu na rasporedu u subotu, s početkom u 20.30 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider