Košarka
SPORTOVI
Košarka
Otvaranje play-offa

Večer iznenađenja: Čudesni Curry prestigao Allena i postigao novi rekord

Golden State Warriorsi sinoć su krenuli u obranu naslova glatkom pobjedom nad LA Clippersima.

Stephen Curry i Kevin Durant (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Golden State Warriorsi sinoć su krenuli u obranu naslova glatkom pobjedom u Oaklandu od 121-104 nad LA Clippersima u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije, a do pobjede ih je vodio Stephen Curry sa 38 koševa i 15 skokova.

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je odigrao deset minuta za Clipperse, ostao je bez pogodaka (šut iz igre (0/2), ali je upisao četiri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Utakmicu je obilježilo isključenje Kevina Durnata kod Warriorsa i Patricka Beverleyja kod Clippersa zbog tehničkog faula.

Curry je sinić zabio osam trica i zahvaljujući tome je prestigao rekord Raya Allena (385) u broju trica postignutih u doigravanju. Curry je do kraja utakmice stigao do brojke od 386 trica u karijeri.

Sinoć su se dogodila i tri manje-više iznenađujuća rezultata.

Orlando Magic je u gostima u prvoj utakmici doigravanja Istočne konferencije sa 104-101 svladao drugu momčad Istoka Toronto Raptorse.

D.J. Augustin je najzaslužniji za pobjedu Orlanda, on je zabio pet zadnjih koševa na utakmici, uključujući i tricu za vodstvo 3.4 sekunde prije kraja. D'Augustin je utakmicu zavrešio sa 25 koševa, a najbolji kod Toronta bio je Kawhi Leonard sa također 25 ubačaja, dok je Pascal Siakam dodao 24.

Brooklyn Nets su sa 111-102 bili bolji od Philadelphia 76ersa, a najbolji pojedinac u pobjedi gostujuće momčadi bio je D'Angelo Russell sa 26 koševa. Jimmy Butler je predvodio Sixerse, trećeplasiranu momčad Istoka, sa 36 poena, a Joel Embiid je zbog bolnog koljena odigrao samo deset minuta i u tom je vremenu ubacio 22 koša i upisao 15 skokova.

San Antonio Spurs, sedmoplasirana momčad Zapada, nadigrali su sinoć u prvoj utakmici doigravanja sa 101-96 domaćina Denver Nuggetse. DeMar DeRozan je za pobjedu svoje momčadi ubacio 18 koševa uz 12 skokova, a Derrick White je dodao 16. Nikola Jokić je u svom prvom doigravanju u karijeri upisao triple-double za Denver sa 10 koševa, 14 skokova i 14 asistencija.

ISTOČNA KONFERENCIJA

Toronto Raptors - Orlando Magic 101-104
(Orlando vodi u seriji na četiri pobjede 1-0)

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 102-111
(Brooklyn u seriji na četiri pobjede vodi 1-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 121-104
(Ivica Zubac je odigrao deset minuta za LA Clipperse, bez pogodaka, ali upisao je četiri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu)
(Golden State u seriji na četiri pobjede vodi 1-0)

Denver Nuggets - San Antonio Spurs 96:101
(San Antonio u seriji na četiri pobjede vodi 1-0)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider