Košarka
SPORTOVI
Košarka
imaju meč-lopte

Cedevita i Cibona nadomak finala: Uvjerljivo pobijedili Zadar i Split

Cedevita i Cibona u seriji na tri pobjede vode sa po 2:0 i prvu meč loptu imat će 11. svibnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite i Cibone poveli su s 2:0 u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske. Cedevita je u KC Dražen Petrović pobijedila Zadar sa 96:57, dok je Cibona na Gripama slavila protiv Splita sa 88:66.

Cedevita i Cibona u seriji na tri pobjede vode sa po 2:0 i prvu meč loptu imat će 11. svibnja. Cibona pred svojim navijačima, dok Cedevita gostuje na Višnjiku.

Cedevita je već nakon prve četvrtine imala 14 koševa prednosti i već tada je bilo jasno kako će gosti teško do pozitivnog rezultata. Na poluvremenu je bilo +22, na koncu treće dionice +30, a na koncu velikih +39.

Aktualnog hrvatskog prvaka do pobjede su predvodili Filip Krušlin s 23 koša, Ivan Ramljak s 15, Elgin Rashad Cook s 13 i Edo Murić s 11 koševa. Kod Zadra nitko nije ubacio više od 10 koševa, najefikasniji su bili Domagoj Vuković i Luka Božić s po devet koševa.

U drugom susretu Split je do poluvremena bio ravnopravan Ciboni, no u trećoj dionici raspala se igra domaćina. "Vukovi" su treću četvrtinu dobili sa čak 25 razlike (31:6) i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. Split je u zadnjem periodu tek malo ublažio težak poraz.

Kod Cibone četvorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa, Ivan Novačić je zabio 13 koševa, Josip Bilinovac 12, Filip Bundović 11, a Marko Ljubičić 10 koševa. Kod Splita najefikasniji su bili Tomislav Gabrić s 19, Mateo Kedžo s 11 i Bruno Rebić s 10 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider