Košarka
SPORTOVI
Košarka

VIDEO Bandićev ultimatum presudio: Članovi Uprave Cibone podnijeli ostavke!

Cijela Uprava Cibone ponudit će ostavke, sažetak je današnje Skupštine kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibonino biti ili ne biti, tako su mnogi pričali i pisali uoči današnje Izvanredne Skupštine kluba. Na kraju je presudio Bandićev ultimatum, svi članovi Uprave te predsjednik Vlatko Previšić podnijeli su ostavke. Sada je Bandić na redu. Naime, obećao je da će u slučaju ostavki Grad preuzeti dug, utvrditi stanje i predložiti plan konsolidacije. To bi se trebalo dogoditi već u ponedjeljak.

Plan je da se nova, sazivna Skupština Cibone održi već u srijedu, ili najkasnije do kraja godine. Jedino je upitno kako će se ponašati članovi SDP-a u Gradskoj skupštini i hoće li ih zadovoljiti Bandićevo rješenje. Cibona se odrekla svojih poslovnih prostora vrijednih više od 50 milijuna kuna kako bi Gradu pomogla u sanaciji. Navodno se ukupni dug Cibone kreće malo iznad 70 milijuna kuna. Cibona će se tako, čini se, ipak spasiti u 'pet do dvanaest'. Ostaje pitanje koji će ljudi biti novi članovi Uprave, među njima se spominje i dosadašnji sportski direktor Mihovil Nakić koji je za GOL.hr to opovrgnuo:

'Nemam upravljačkih ambicija, želim ostati na istoj funkciji sportskog direktora, neka grad odluči kome će dati upravljačke pozicije', kazao je Nakić.

Priopćenje vam donosimo u cijelosti:

PRIOPĆENJE

Skupština KK «Cibona» Zagreb, Tuškanac 1a, na svojoj Izvanrednoj sjednici održanoj dana 16. prosinca 2010.godine, donijela je sljedeće

ZAKLJUČKE:

1. Predlažemo Skupštini Grada Zagreba da na slijedećoj redovitoj sjednici 20.12.2010.g. uvrsti, kao točku Dnevnog reda, saniranje KK «Cibona», a radi sveobuhvatnog rješavanja financijskih i drugih problema Kluba.

2. Za postupak sanacije KK «Cibona» nudi Gradu Zagrebu kao svoj doprinos , ustupanje vlasništva i vlasničkih prava na nekretninama u svom vlasništvu, po cijeni utvrđene vrijednosti od strane agencije Zagrebačke banke «ZANE» . Dogovorom bi se regulirala pitanja iznosa i dinamika isplate kako bi se omogućilo Klubu normalno funkcioniranje i sudjelovanje u domaćim i međunarodnim natjecanjima.

3. a) Razrješava se dužnosti sve članove UO-a, i to:
Vlatko Previšić, Boris Lalić, Branko Lampl, Velimir Vuga, Ivan Lažeta, Hrvoje Bujan, Mladen Šutalo, Drago T. Majher, Boris Uzelac

b) Usvaja se ostavka Ive Jelušića na članstvo u Skupštini Kluba,

c) Uvjetno se prihvaćaju ostavke na članstvo u Skupštini kluba za g. V. Previšića, B. Lalića i B. Lampla do usvajanja na slijedećoj Skupštini Kluba koja je zakazana za dan
22.prosinca u 10,00 sati.

d) Primljena je informacija o usvojenim ostavkama predsjednika Kluba Vlatka Previšića, i
članova Izvršnog odbora Branka Lampla i Borisa Lalića.

Na temelju podnijetih Zaključaka sa Skupštine Kluba predlaže se Gradu da dostavi imena kandidata za organe upravljanja klubom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider