Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bitka za vrh zapada

Warriorsi u problemima, a Spursi rastu: Pogledajte analizu Triple-doublea

U četvrtom košarkaškom podcastu Triple-double bilo je govora o Dariju Šariću i njegovom prvom većem priznanju u NBA-u i šansama Warriorsa bez Duranta, dok se u rubrici ''5 u 5'' odgovaralo na pitanja gledatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić iza sebe ima najbolji period od kada je stigao u NBA. Proglašen je za rookieja mjeseca za veljaču te se prometnuo u jednog od dvojice najvećih kandidata za rookieja godine. O tome i njegovim šansama razgovaralo se u novom podcastu Triple-double.

Međutim, vijest o ozljedi Kevina Duranta promijenila je situaciju u Zapadnoj konferenciji, ali i otvorila pitanja mogu li i na koji način Warriorsi igrati bez svojeg najboljeg strijelca i ponajveće zvijezde. Od kad je ostao bez Duranta, Golden State je u kratkom periodu izgubio već tri utakmice.

''Nismo još vidjeli kako izgleda ta super momčad bez Duranta. I odmah kad se ozlijedio krenuli su problemi. Ne izgledaju dobro u smislu da ne izgledaju dobro kao Warriorsi koje smo naviknuli gledati. Nemaju ritam, ali imaju dovoljno kvalitete da neke prosječne momčadi u obrambenom dijelu pospreme u zadnjoj četvrtini'', rekao je jedan od voditelja podcasta Danijel Lutz.

Novinar GOL.hr-a Vid Horvat potom se nadovezao na to činjenicom da Kerr nema adekvatnu zamjenu za Duranta i sustav igre koji je s njim najbolje funkcionirao. Iako je počinjao na poziciji ''trojke'', Durant je dobar dio vremena igrao i na ''četvorci'', gdje je proveo ukupno 56 posto minuta od kada je stigao iz Oklahome.

''Radi se o čovjeku koji je prije ere Stephena Curryja bio MVP lige. Dakle, u zadnjih nekoliko godina zaista imaju ono što je najbolje od najboljeg. Naravno, ostavimo li sa strane LeBrona. Durant je donio jedan utjecaj koji nismo mogli očekivati, a sad preostaje vidjeti mogu li ovi Warriorsi zadržati prvo mjesto na zapadu'', objasnio je Lutz.

Međutim, u vrijeme dok su Warriorsi ostali bez Duranta sve bolje su počeli igrati njihovi najveći rivali na Zapadu San Antonio Spursi.

''Ne smijemo podcijeniti San Antonio. Tome nas je povijest naučila. Bilo bi zanimljivo vidjeti na desetu obljetnicu od one 2007. njihov novi okršaj s Clevelandom. Tada su ih Spursi pomeli, no bio je to jedan mladi Cleveland. Egzekucija je nešto što u ovom trenutku kod njih plijeni, a kad se još opusti klupa, onda će imati golemu širinu'', izjavio je Lutz.

Više o svemu možete pogledati u našem četvrtom podcastu Triple-double.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider