Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sve o playoffu u Triple-doubleu

''To je jedini način na koji se može pobijediti LeBrona Jamesa''

13. izdanje Triple-doublea donosi presjek dominacije Warriorsa i Cavsa s naglaskom na LeBrona Jamesa, analizu Popovichevih čudesnih poteza i dramu između Bostona i Washingtona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi put u povijesti playoffa dvije momčadi stigle su do finala konferencija bez izgubljene utakmice. Cavsi su drugu godinu zaredom startali s 8-0 i time postali prva momčad nakon Minneapolis Lakersa 1949/1950 kojima je tako nešto pošlo za rukom.

O tome, ali i impresivnom playoffu LeBrona Jamesa razgovara se u novom košarkaškom podcastu na GOL.hr-u. Najbolji igrač današnjice nije izgubio u 11 playoff utakmica zaredom, od pete utakmice finala iz prošle godine, a do kraja sezone prestići će Michaela Jordana na listi najboljih strijelaca u doigravanju svih vremena.

''Momčadi koje su pobjeđivale LeBrona u posljednje vrijeme, dakle, u velikim finalima, jer je prije toga na Istoku perfektan, su momčadi koje su igrale košarku koja favorizira protok lopte. I Golden State Warriorsi i prije čak Dallas Mavericksi, ali i San Antonio Spursi su momčadi koje su razvlačile obranu i osujetile onu fizičku moć LeBrona i njegovih suigrača. I jedino je to način na koji se može pobijediti LeBrona'', izjavio je Danijel Lutz.

U novom Triple-doubleu također se analizira budućnost već izbačenih momčadi, Toronto Raptorsa i Utah Jazza. Jedne i druge čeka neizvjesno ljeto, a voditelji podcasta prognoziraju moguće rasplete za obje momčadi.

Jedna od ''vrućih'' tema svakako je adaptacija Gregga Popovicha u seriji protiv Houston Rocketsa. Kako se prilagodio jednoj od najboljih šuterskih momčadi današnjice i briljantnom Hardenu bez pomoći Tonyja Parkera, ali i s ozlijeđenim Kawhijem Leonardom.

Dramatično je i u seriji između Bostona i Washingtona. Wizardsi su se s dvije impresivne pobjede vratili u igru za finale Istoka, ali onda i doživjeli težak poraz u utakmici 5. Probudio se i naš Bojan Bogdanović, koji je spojio par odličnih partija.

O svemu tome, kao i ravnoteži konkurencije u današnjem NBA-u gledajte u 13. izdanju Triple-doublea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider