Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Idući put će na autocestu"

Nestvarne scene: Trener Bayerna usred utakmice potjerao mladog Hrvata u svlačionicu!

Nevjerojatna scena se dogodila na utakmici njemačkog košarkaškog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Derbi devetog kola njemačkog košarkaškog prvenstva između Bayerna i Brose Bamberga obilježio je nevjerojatan potez domaćeg trenera Andree Trinchierija.

Njegova "žrtva" bio je mladi hrvatski košarkaš Matej Rudan koji je u redove Bayerna stigao prije tri godine iz zagrebačke Cibone.

Poslije tri četvrtine Bayern je imao veliku prednost od 17 poena pa je Trinchieri odlučio dati priliku i 19-godišnjem Omišaninu. Međutim, poslije samo minute i pol provedene na parketu Rudana je trener Bayerna izvadio iz igre i potjerao ga ne na klupu nego u - svlačionicu.

Svoju odluku Trinchieri je kasnije ovim riječima:

gol expired Hrvatski trener opet u centru pažnje: Grubo nasrnuo na svog igrača kojem predviđaju i NBA karijeru divider

"Sljedeći put ću ga poslati na autocestu. Imamo mlade košarkaše Sashu Granta, Mateja Rudana i Jasona Georgea koji u ovoj utakmici nije igroa jer je nastupao u Pro B ligi. Sasha Grant je igrao snažno i imao nevjerojatnu statistiku, tako kako je on igrao - to je način na koji nastupaju oni koji žele postati profesionalci. Sasha i Jason puno rade i žele učiti tijekom svake minute provedene na parketu, oni poštuju svoje suigrače, a Matej to ne razumije. Da nisam reagirao na njegov ovakav stav, bio bih loš trener, ne bih mu pomogao. Mladi košarkaši trebaju vodiča, a ja u svojih 25 godina karijere nisam vidio mladog igrača da je uspio ako ostaje u svojoj komfornoj zoni."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider