Košarka
SPORTOVI
Košarka
Norvežani zabranili Rusima

Strani košarkaš raskinuo ugovor s CSKA na vlastitu štetu: "Ne mogu igrati za klub ruske vojske"

U moskovskom klubu Tornike Šengelija se nalazio od 2020. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tornike Šengelija, 30-godišnji gruzijski košarkaš, poručio je kako više ne može igrati za moskovski CSKA te da napušta tu momčad.

"Donio sam odluku nakon što je Rusija krenula s invazijom na Ukrajinu. Ne mogu više igrati za tu momčad, ne mogu igrati za momčad ruske vojske", napisao je jedan od najboljih gruzijskih košarkaša u novijoj povijesti.

U moskovskom klubu Šengelija se nalazio od 2020. godine, a najuspješnije dane karijere ostvario je u Baskoniji gdje je boravio od 2014. do 2020. godine. Karijeru je inače počeo u Valenciji, a dugogodišnji je kapetan gruzijske reprezentacije.

Španjolska Marca je navela kako se gruzijski košarkaš s obitelji vraća u Španjolsku, a ugovor je s CSKA razvrgnuo na vlastitu štetu.

Norveški skijaški savez: Ne želimo Ruse na našim natjecanjima

Izvršni odbor Norveškog skijaškog saveza u subotu se sastao te službeno objavio kako ne želi dolazak ruskih sportaša na natjecanja kojima će Norveška biti domaćin u nadolazećim tjednima.

"Rusko kršenje međunarodnog prava i napad na ukrajinski narod zahtijevaju punu međunarodnu osudu i sankcije. Sport ne može biti odvojen od toga i ne možemo ostati pasivni na ta događanja. Poruka Norveškog skijaškog saveza je kristalno jasna - ne želimo nastup ruskih sportaša kod nas", rečeno je nakon sastanka čelnih ljudi Norveškog skijaškog saveza.

Norveška, zemlja s najviše medalja u povijesti Zimskih olimpijskih igara pa tako i s nedavnih Igara u Pekingu, idućih tjedana će biti domaćin natjecanjima Svjetskog kupa u alpskom skijanju, skijaškim skokovima, skijaškom trčanju i nordijskoj kombinaciji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider