Košarka
SPORTOVI
Košarka
SJAJAN TRANSFER

Došao iz drugog plana, donio Ciboni titulu prvaka, a sad odlazi zamijeniti MVP-a španjolske lige

U samo par mjeseci sve se preokrenulo u karijeri Tonija Nakića, koji je danas napravio sjajan transfer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski košarkaški prvoligaš Rio Breogan, koji vodi hrvatski trener Veljko Mršić, doveo je iz Cibone 23-godišnjeg Tonija Nakića.

Nakić, visok 201 centimetar, bio je proglašen najboljim (MVP) igračem finala prvenstva Hrvatske koje je osvojila Cibona.

"To je mladi igrač, polivalentan, s velikom perspektivom", naveo je klub iz sjevernog grada Luga u priopćenju objavljenom u utorak.

Eksplodirao tek u doigravanju

Nakić je počeo karijeru u Šibeniku gdje je bio od 2014. do 2020. godine, a zatim je prešao u zagrebačku Cibonu. Protekle sezone je u hrvatskom prvenstvu igrao prosječno 24 minute pri čemu je zabijao 8,6 koševa te imao 3,3 skoka.

Eksplodirao je u doigravanju, posebno u finalnoj seriji protiv Zadra, gdje je bio uvjerljivo najbolji igrač. U posljednje tri utakmice bio je i najbolji strijelac te je zasluženo odnio nagradu MVP-a.

Zadatak mu je nadomjestiti Musu

Mršić je u siječnju napustio mjesto izbornika Hrvatske te potpisao ugovor s Rio Breoganom do kraja prošle sezone. Rio Breogan je sezonu završio na 11. mjestu među 18 klubova u Španjolskoj nakon čega je s Mršićem produžio suradnju za dodatnih godinu dana.

Nakić bi u Breoganu trebao ući u podosta velike cipele. One MVP-a prošle sezone, Džanana Muse, koji je partijama za Breogan došao do tog velikog priznanja, ali gotovo sigurno i transfera u madriski Real. Neće nikako biti lako zamijeniti uvjerljivo najboljeg igrača ekipe, ali Nakić je pokazao da zna preuzeti odgovornost. I to kad to od njega nije gotovo nitko očekivao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider