Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ne sviđa im se izjava

Legendarni Hrvat uzburkao javnost u Srbiji: "Kukoča pere ego i taština. Samo mu je bilo glupo..."

Toni Kukoč je razbjesnio dio srpske javnosti zbog izjave o Nikoli Jokiću.

Toni Kukoč (Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport/Cropix)

Toni Kukoč podigao je veliku prašinu u srpskoj javnosti izjavom o Nikoli Jokiću koji je odveo Denver Nuggetse do naslova i dobio nagradu za najkorisnijeg igrača prošle sezone.

Legendarni hrvatski košarkaš gostovao je u Beogradu zbog promocije dokumentarnog filma o svojoj karijeri, a pojavio se i na utakmici Partizana u beogradskoj Areni gdje je dočekan gromoglasnim ovacijama.

Srpski novinari su iskoristili priliku i pitali Kukoča za mišljenje o Jokiću, odnosno je li on već sad najbolji igrač s ovih prostora u NBA ligi:

"Možda će biti, ali još nije. Jokić, unatoč statistici, na poziciji centra nije na razini Rađe ili Divca. Potonji je prije 30 godina iznenadio Ameriku načinom vođenja lopte sa svojom visinom.

Rađa je mogao uhvatiti loptu pod košem i stići na drugu stranu zabiti koš. Tko se sjeća Sabonisa, zna kao je on dominirao kao centar. Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je puno napredovao i može još dosta unaprijediti igru", kazao je Kukoč.

To se baš nije svidjelo dijelu srpske javnosti, a poprilično je burno reagirao bivši srpski košarkaš Duško Savanović:

"Taština i ego su jako snažni, a Kukoča su sada opalili. Izjava je prenesena tako da ispadne kako Jokić nije bolji od Divca i Rađe, to nije istina, ali istina je malo mekša. On Kukoču nije najbolji s ovih prostora, imajući vjerojatno u vidu samog sebe. Samo je Kukoču bilo glupo reći u kameru - Ja sam taj koji je bolji od njega.

Kukoč je uz Jordana i Bullse bio dio legendarne generacije, on je neprikosnoven što se toga tiče. Ako pogledamo statističke parametre tko pomiče granice, to je Jokić. Malo Kukoča pere ego, dali su mu šansu, pitali ga. Sad će ga javnost pojesti i treba, da ne bude dosadno", zaključio je.

Ivano Balić Ivano Balić ima novi posao: "Nisam se vratio da odem. U rukometu ne treba izmišljati toplu vodu" divider

Luka Tomić Tužna vijest iz Splita: Preminuo mladi kickboksač i hrvatski reprezentativac divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider