Košarka
SPORTOVI
Košarka

Teške optužbe Miličevića: Bandić je ucjenama upropastio Cibonu!

Bivši direktor Cibone Bože Miličević ponudio je svoje viđenje krizne situacije u Ciboni, a kao glavnog krivca naveo je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bože Miličević 20 godina radio je kao direktor KK Cibone. Klub je napustio početkom ove godine a iza njega je ostalo 49 milijuna kuna duga. Prije nekoliko dana klub je napustio i predsjednik Ivo Jelušić koji je Miličevića prozvao da je uoči sezone povukao 7 milijuna kuna kredita i to nije nikome rekao, što je još više dovelo do produbljenja krize. Miličević je pak za katastrofalno stanje kluba optužio Milana Bandića.

Cibona je 2004. godine izreketirana za dva milijuna eura od Grada zbog terena na Tuškancu kako bi se prikrile radnje na granici kriminala

‘Za stanje u Ciboni isključivi je krivac Grad Zagreb, odnosno prva osoba Grada. Cibona je 2004. godine izreketirana za dva milijuna eura od Grada zbog terena na Tuškancu kako bi se prikrile radnje na granici kriminala. Mi smo podignuli tužbu ali smo je povukli 2005. jer smo ucijenjeni. Kazali su nam, ili nema financiranja kluba uopće, ili da povučemo tužbu’, kazao je Miličević za Sportske novosti.

Miličević je nadodao kako osobno nije u sukobu s Bandićem, ali da je riječ o ‘genetici’, odnosno različitim ideološkim vizijama. Dodirnuo se tako zajedničkog hercegovačkog porijekla ali i istaknuo razlike.

‘Tamo odakle dolazi Bandić, to je jedna krpa koja ne pripada tom mentalitetu, pa su razlike između nas jako velike. Nikada nisamo morao živjeti od politike, niti sam živio, drago mi je da je ona mene morala pratiti i kontrolirati. Mene su izbacivali s fakulteta u Zadru, oduzimali mi putovnice, tada pasoše, a ovakvi kao Bandić su i tada prolazili’.

Dolaskom Jelušića u Cibonu kao dogradonačelnika stigao je i zaokret u poslovnoj politici kluba. Nakon završetka sezone 2005./2006. osnovan je Izvršni odbor koji je na sebe preuzeo sve pa i financiranje, ističe Miličević, te dodaje kako je on kao direktor tim potezom postao nebitan faktor u odlučivanju. Također napominje kako je dug kluba tada iznosio samo 7 milijuna kuna.

‘Cibona se prestala voditi iz kluba, direktor je postao ‘imbecile’, nije mogao razgovarati sa sponzorima, igračima, niti voditi brigu o financijama.’

Miličević ističe kako je spreman pomoći Ciboni mada se ne želi vraćati u klub. Da postoji dobra volja sve bi se kaže moglo riješiti u desetak dana.

‘Ciboni ne treba puno, treba joj hitnih 15 milijuna kuna, i treba joj pet milijuna eura brutto svake godine. Vaterpolisti Mladosti su prošle godine dobili 10 milijuna kuna za sanaciju, ukupno 25 milijuna za funkcioniranje iako igraju šest europskih utakmica, vrijeme je da se i Cibona kao opće dobro spasi.’

U međuvremenu Ciboni nije išlo na ruku pucanje političke ljubavi između Jelušića i Bandića. A sada je Jelušić napustio klub nakon neuspjelog dogovora s Atlantic Grupom.

‘Pregovore su vodili Jelušić i Novosel, nisu dali unutra nikome drugom. I to je propalo, s detaljima nisam upoznat, samo znam da je sve skupa trajalo predugo, čak dvije godine.’

Za kraj je Miličević dodao kako je Cibona uspješno poslovala dok je on imao glavne ovlasti u klubu. Na istup u medijima potaknule su ga optužbe na njegov račun.

‘Imao sam ključ od trezora Privredne banke, ali me tranzicija na hrvatski način nije zanimala. Bio sam menadžer puno prije nego su se neki menadžeri znali potpisati. I zato molim sve da ne otvaraju dalje teme, jer igrom slučaja ja puno znam. Ali, opet, ako imaju nešto protiv mene, neka samo prijave, jednom za sva vremena’, zaključio je Miličević.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider