Košarka
SPORTOVI
Košarka
I to iz ugledne zemlje

Oštre riječi za prvake Europe: ''Kakve oni imaju veze sa Slovenijom? Srbi su to pametno napravili''

Čelnik jednog od najvećih i najuspješnijih košarkaških saveza u Europi vrlo kritično se osvrnuo na uspjeh Slovenije na Eurobasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavni tajnik Litavskog košarkaškog saveza Mindaugas Spokas prokomentirao je postignuće slovenske reprezentacije na Eurobasketu kritiziravši nastup Anthonyja Randolpha, ali i još nekih ljudi koji su među najzaslužnijima za povijesni uspjeh.

''Da, njihova igra je bila lijepa i imali su fantastičnu momčad. No, zaboravljamo da izbornik i jedan od ključnih igrača nisu uopće Slovenci. Mislim da to baca sjenu na njihov uspjeh'', izjavio je Spokas litavske medije.

''Ne razumijemo to. Ja sam protiv toga. Ili treba napraviti zajedničku europsku momčad i maknuti nacionalne momčadi jer nema identiteta. Uz dužno poštovanje prema Randolphu, on nema nikakve veze sa slovenskom košarkom. Igor Kokoškov je Srbin te također nema nikakve veze sa Slovenijom. Njihova pobjeda bi bila puno slađa da su do nje došli bez naturaliziranih igrača. Što se tiče nas, dijelimo isto mišljenje sa Srbima'', rekao je Spokas, koji je potom šokirao izjavom o naturaliziranoj srpskoj igračici.

''Oni jesu napravili iznimku naturaliziravši američku košarkašicu Danielle Page, koja im je pomogla da ženska košarkaška reprezentacija osvoji Eurobasket 2015. Ali oni su to pametno napravili, bila je plava i nije se razlikovala od drugih.''

Ova reakcija u najmanju je ruku neprimjerena za čelnika jednog uglednog košarkaškog saveza.

Posljednji prvak Europe koji je u svojim redovima imao naturaliziranog igrača bila je Rusija, koja je na krilima tog istog igrača (J.R. Holdena) srušila Španjolsku pred njezinim navijačima i okitila se zlatom.

''Cijela ova situacija stvara jednu veliku kompetitivnu prazninu za nas'', zaključio je Spokas.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider