Košarka
SPORTOVI
Košarka
bez hrvatske

Poznati svi sudionici Svjetskog prvenstva u košarci 2019.

Na SP-u će nastupiti 12 europskih reprezentacija među kojima nema Hrvatske.

Svjetsko prvenstvo u košarci 2019. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Košarkaši Portorika dohvatili su posljednju vizu za nastup na svjetskom prvenstvu koje će se od 31. kolovoza do 15. rujna održati u Kini i na kojem nažalost, neće biti hrvatske reprezentacije. Portoriko je u izravnom dvoboju za prolaz u San Juanu pobijedio Urugvaj 65-61 nakon što su gosti promašili tricu produžetak.

Na SP-u će nastupiti 12 europskih reprezentacija (Češka, Francuska, Njemačka, Grčka, Crna Gora, Italija, Litva, Poljska, Rusija, Srbija, Španjolska, Turska), sedam reprezentacija iz Amerika (Argentina, Brazil, Dominikanska Republika, Kanada, SAD, Venezuela, Portoriko), osam iz Azije i Oceanije (Australija, Kina, Iran, Japan, Jordan, Novi Zeland, Filipini, Južna Koreja), te pet iz Afrike (Angola, Obala Bjelokosti, Nigerija, Senegal, Tunis).

Hrvatska reprezentacija nije se uspjela plasirati na SP. U skupini J natjecanje je okončala na petom mjestu s četiri pobjede i osam poraza, a iza nas je bila samo Nizozemska s tri pobjede i devet poraza. Hrvatske boje u Kini branit će Aleksandar Petrović koji će na SP-u voditi reprezentaciju Brazila.

"Želim čestitati reprezentacijama koje su izborile plasman na SP, ali i onima koje su sudjelovale u kvalifikacijama," kazao je predsjednik FIBA-e Horacio Muratore, dok je glavni tajnik Andreas Zagklis dodao:

"Ovi kvalifikacijski turniri - prvi takve vrste za Svjetsko prvenstvo, omogućili su nacionalnim reprezentacijama diljem svijeta da redovito igraju službene utakmice ispred svojih navijača. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez podrške i suradnje naših nacionalnih federacija članica, njihovih liga i klubova."

Ždrijeb skupina održat će se 16. ožujka u Shenzhenu, jednom od osam gradova domaćina turnira. Reprezentacije će biti podijeljene u osam skupina po četiri ekipe. Po dvije najbolje ekipe iz svake skupine plasirat će se u drugi krug u kojem će biti četiri skupine po četiri reprezentacije. Po dvije najbolje ekipe iz skupina drugog kruga izborit će plasman u četvrtfinale.

Naslov svjetskih prvaka branit će Amerikanci koji su 2014. u Španjolskoj u finalu pobijedili Srbiju 129-92.

Sudionici Svjetskog prvenstva:

EUROPA (12) : Češka, Francuska, Njemačka, Grčka, Crna Gora, Italija, Litva, Poljska, Rusija, Srbija, Španjolska, Turska

AMERIKA (7): Argentina, Brazil, Dominikanska Republika, Kanada, SAD, Venezuela, Portoriko

AZIJA I OCEANIJA (8): Australija, Kina (domaćin), Iran, Japan, Jordan, Novi Zeland, Filipini, Južna Koreja

AFRIKA (5): Angola, Obala Bjelokosti, Nigerija, Senegal, Tunis

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider