Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nema imperativa

Hrvatski košarkaši saznali sjajne vijesti uoči spektakla sa Slovenijom!

Finska je pobijedila Švedsku u susretu 5. kola skupine C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finska košarkaška reprezentacija osigurala je prvo mjesto u skupini C prvog kruga europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. pobijedivši u četvrtak pred svojim navijačima u Espoo Metro Areni reprezentaciju Švedske sa 85:69.

Fincima je ovo četvrta uzastopna pobjeda kojom su došli do učinka 4-1 i nedostižni su sve konkurente u skupini C, u kojoj su trenutačno na drugom mjestu Šveđani (2-3), na trećem Slovenci (2-2), a posljednjoj, četvrtoj poziciji je Hrvatska (1-3).

Od 20:15 sati hrvatski košarkaši gostuju kod Slovenije u ljubljanskoj Areni Stožice, a pobjeda bi ih u potpunosti vratila u igru za drugo i treće mjesto koje još vode u drugi kvalifikacijski ciklus.

Luka Dončić u dresu Slovenije Slovenija deklasirala Hrvatsku: Dončić i Dragić briljirali u sjajnoj atmosferi, Hezonja nije mogao sam divider

Švedska je bila u odličnom položaju nakon prve četvrtine koju su gosti završili sa 10 koševa prednosti (29-19). No, Finci su u nastavku, a pogotovo u trećoj četvrtini (26-8), potpuno nadigrali Šveđane te na kraju došli do uvjerljive pobjede.

Domaću reprezentaciju je predvodio krilni centar Cleveland Cavaliersa Lauri Markkanen sa 22 koša, 11 skokova i četiri asistencije. Po 15 koševa su ubacili Mikael Jantunen i Edon Maxhuni, a 13 je dodao Alexander Madsen.

Kod Šveđana je najbolji bio Denzel Andersson sa 18 poena.

Finska će u zadnjem kolu u ponedjeljak, 3. srpnja, (20 sati) gostovati kod Hrvatske, a dvoboj će biti odigran u riječkoj dvorani Zamet.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider