Košarka
SPORTOVI
Košarka
otežava život svojim sinovima

Tvrdio da mu je sin bolji od Curryja, a sada mu se smije cijeli svijet

Mladom Lonzu Ballu predviđaju drugo mjesto na NBA draftu, međutim njegov se UCLA oprostio od March Madnessa već u osmini finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ožujak je mjesec u kojem SAD "zanemaruje" najjaču košarkašku ligu svijeta, NBA, i fokusira se na sveučilišnu košarku. Popularni March Madness bliži se svome kraju, a od natjecanja se u osmini finala oprostio UCLA, sveučilište čija je velika zvijezda Lonzo Ball, sin kontroverznog oca LaVara Balla.

Nedavno smo pisali u nekoliko navrata o obitelji Ball, točnije trojici braće kojima predviđaju veliku košarkašku karijeru, te ludom ocu svojim izjavama definitivno ne olakšava svojim sinovima put do uspjeha. LaVar Ball ostao je najzapamćeniji po izjavama da je njegov najstariji sin Lonzo već sada bolji od Stepha Curryja, te da bi on u svojim najboljim danima pobijedio Michaela Jordana.

Izjava zbog koje se vjerojatno najviše grize je ona da će Lonzo osvojiti ovogodišnje sveučilišno prvenstvo, međutim toj priči stigao je kraj već u osmini finala. Kentucky je slavio s 86:75, a Ball je bio jedan od najlošijih pojedinaca svoje momčadi. Lonzo je šutirao 4-10 iz igre (1-6 za tri poena), te je upisao tri skoka, osam asistencija, ali i četiri izgubljene lopte.

Da stvar bude gora, u potpunosti ga je nadigrao De'Aaron Fox, još jedan košarkaš kojem predviđaju visoki pick na NBA draftu. Prema prvim predviđanjima Balla će uzeti kao drugi izbor, a Foxa, koji je na utakmici zabio 39 poena, kao šesti.

Za očekivati je bilo da se LaVar Ball primiri nakon tog poraza UCLA-a, međutim on je samo još više "stisnuo papučicu gasa". Izjavio je da nijedna NBA momčad neće izabrati Foxa ispred njegovog sina na Draftu.

Biti optimističan i pozitivan oko budućnosti svojih sinova je jedna stvar, ali LaVar Ball im svojim izjavama, čini se, isključivo otežava put prema NBA ligi. Društvene mreže su eksplodirale nakon poraza UCLA i naravno okomile su se na oca LaVara. Najzanimljive komentare pogledajte u nastavku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider