Košarka
SPORTOVI
Košarka
strašno

VIDEO Potresna presica američke legende: Lupao po stolu i jecao zbog novog pokolja djece

Trener Golden State Warrorisa Steve Kerr jedva se savladavao nakon utakmice protiv Dallasa.

Steve Kerr (Foto: Screenshot)

Uoči četvrte utakmice finala doigravanja Zapadne konferencije NBA lige, u kojoj je Dallas pobijedio Golden State Warrirorse i smanjio seriju na 3:1, emotivnu je konferenciju za medije održao legendarni trener Steve Kerr.

Trostruki NBA prvak s Warriorsima nije uopće htio govoriti o utakmici. Bio je vidno potresen zbog novog, tko zna kojeg po redu, pokolja u američkim školama.

''Neću pričati o košarci. Ništa se nije dogodilo s našom momčadi u posljednjih šest sati. Košarkaška pitanja nisu bitna. U međuvremenu je poginulo 14-ero djece i učitelj 400 milja odavde. Posljednjih deset dana imali smo ubijene starije crnce u supermarketu u Buffalu, azijske posjetitelje crkve u Kaliforniji, a sada djecu koja su ubijena u školi'', krenuo je s emotivnim monologom Kerr koji je aktivan u borbi za veću kontrolu oružja koje se u SAD-u može kupiti u supermarketu.

''Senatori nas drže kao taoce''

''Tako sam umoran od ustajanja ovdje i izražavanja sućuti razorenim obiteljima koje su tamo. Tako sam umoran. Oprostite mi. Žao mi je. Umoran sam od trenutaka tišine. Dosta. Trenutno ima 50 senatora koji odbijaju glasati za HR8. Postoji razlog zašto neće glasati o tome: da održe vlast. Pitam sve vas senatore koji ste odbili poduzeti bilo što u vezi s nasiljem, pucnjavama u školama, pucnjavama u supermarketima, pitam vas: da li ćete svoju želju za vlašću staviti ispred života naše djece i naših staraca i naših vjernika?''

''Jer tako izgleda. To radimo svakog tjedna. Tako da mi je dosta. Dosta mi je, želim da svako ovdje, svako tko ovo sluša, razmišlja o svom djetetu ili unuku, majci ili ocu, sestri, bratu. Kako biste se osjećali da vam se to danas dogodilo? Ne možemo sjediti ovdje i samo čitati o tome. Igrat ćemo košarkašku utakmicu, a 50 senatora u Washingtonu će nas držati kao taoce'', bjesnio je Kerr te zaključio:

''Da li shvaćate da 90 posto Amerikanaca, bez obzira na političku stranku, želi provjeru prošlosti, univerzalnu provjeru prošlosti. Čak 90 posto nas. Kao taoce nas drži 50 senatora u Washingtonu koji odbijaju čak i da to stave na glasanje, usprkos onome što mi, američki narod, želimo. Neće glasati o tome jer žele zadržati moć. To je patetično. Dosta mi je.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider