Košarka
SPORTOVI
Košarka
potez koji tjera iguodalu

Steph Curry ispisao povijest i skinuo LeBrona Jamesa s trona!

Steph Curry postao je prvi čovjek u povijesti NBA lige koji je potpisao Supermaksimalni ugovor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponajbolji igrač NBA lige Stephen Curry postao je prvi košarkaš u povijesti koji je potpisao tzv. Supermaksimalni ugovor, s kojim njegova primanja prelaze 200 milijuna dolara. Razigravač Golden State Warriorsa postigao je novi ugovor na pet godina, koji mu garantira 201 milijun dolara, odnosno u prosjeku 40-ak po sezoni. Dosada je kroz dvogodišnji ugovor zaradio 44 milijuna dolara, a sada će ta brojka biti gotovo dvostruko veća.

Curry je svojim potpisom postao najplaćeniji igrač lige, a tron je oteo LeBronu Jamesu, koji će u idućoj sezoni zaraditi 33.3 milijuna dolara. Curry će u prvoj godini ugovora prebaciti nešto preko 34 milijuna. Koliko je veliki gospodin James je pokazao javnim čestitanjem Curryju na potpisivanju Supermaksimalnog ugovora.

Ovakav rasplet situacije gotovo sigurno znači da Andre Iguodala, MVP finala 2015. godine, napušta Warriorse. Jer nakon ovog mostruoznog ugovora i nakon što će Kevin Durant morati pristati na manju plaću kako bi se zadovoljili svi apetiti kod glavnih igrača, nema više prostora u budžetu za vrlo vrijednog Iggyja.

Curry je posljednje tri sezone bio jedan od najboljih igrača u ligi, pogotovo kada je doigravanje u pitanju. Predvodio je Warriorse do naslova 2015. godine, lani je na nevjerojatan način ispustio titulu prosipanjem 3:1 vodstva u finalu protiv Clevelanda, no zato im je uz Kevina Duranta uzvratio ove godine s glatkih 4:1 u finalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider