Košarka
SPORTOVI
Košarka
BEKO BASKET TOUR

Statist Cedevita opravdali status favorita u Splitu

Na zagrijanoj splitskoj Rivi održao se posljednji turnir BEKO BASKET TOURA 3x3 u regiji Jug, a u konkurenciji seniora igralo je 16 ekipa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dio kvalifikacijskih grupa igrao se u jutarnjim satima a dio u popodnevnim te su najbolje ekipe išle u četvrtfinala koja su se igrala od 19 sati.

U prvome su Susidi u neizvjesnoj utakmici izgubili od Skakavaca (Zoran Brzulja, Ante Markoč, Duje Karaman, Marin Mulić) 12:11, dok su u drugome Statist Cedevita (Hrvoje Marin, Toni Vitali, Božidar Vrdoljak, Duje Marin) uništili Otpisane sa 15:1.

Prošlogodišnji pobjednici turnira u Splitu pod imenom Scouti (Jurica Vuković, Josip Elez, Josip Tokić, Krešimir Jurun) nadigrali su 4 cvrčka sa 11:8 a zadarski Bili brig (Ivan Atelj, Marko Atelj, Niko Kurta, Martin Crnjak) plasirao se u polufinale preko Manigaza 10:6. Prije polufinala gledali smo BEKO natjecanje u tricama u kojemu je karte za utakmicu hrvatske reprezentacije na EP u Sloveniji osvojio Dino Žeravica.

Svojim atraktivnim nastupima publiku, koja je u velikom broju pratila turnir, oduševili su mladi splitskih breakeri iz skupine Unit X. Statist Cedevita podizali su razinu igru kako se bližio kraj turnira a u polufinalu su rutinirano pobjedili Skakavce 15:9. U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici drugog polufinala Scouti su bili bolji od ekipe Bili brig 13:10 i zasluženo se plasirali u finale koje je bilo repriza prošlogodišnjeg. Prije samog finala Antun Matijević osvojio je Police natjecanje u zakucavanju.

Za razliku od prošle godine Statist Cedevita od samog početka su preuzeli kontrolu nad finalom i uvjerljivo osvojili turnir pobjedom 15:6 protiv Scouta. Trećim osvojenim turnirom (Šibenik, Zagreb, Split) u isto toliko nastupa pokazali su da su veliki favorit za osvajanje hrvatskog Mastersa u Rijeci 3. kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider