Košarka
SPORTOVI
Košarka
Đorđević imao što reći

Srbi ogorčeni na suce: ''Nismo to zaslužili kao najbolja europska reprezentacija''

Srbija je izgubila finale Eurobasketa od Slovenije, ali kad se sve podvuče, ne može biti nezadovoljna onime što su prezentirali njezini igrači.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svaki poraz u finalu boli, čak će dosta sportaša reći kako je zadnji dan bolje osvojiti broncu nego izgubiti zlato. Tako je sada i srpskim igračima, koji su odigrali fenomenalan turnir.

''Krivo mi je što sam na kraju izgubio snagu... Nema veze, teško je, ali... izdržat ćemo. Teško je pričati poslije poraza, iako je srebro uspjeh. Izgubili smo na težak način, krivo mi je što nisam imao više energije'', izjavio je na rubu suza Bogdan Bogdanović te nadodao:

''Čestitam Slovencima, odigrali su muški u finalu. Imali su izvanredan turnir. Ovo je i veliki uspjeh za nas i značajno iskustvo. Svi smo dali maksimum, uz sve probleme koje smo imali. Ali sigurno ćemo jednog dana doći u bolju poziciju za zlato.''

Izbornik Srbije Aleksandar Đorđević, pak, nije bio zadovoljan suđenjem, posebno u zadnjim minutama utakmice

''Ljudi... pogledat ćemo snimku utakmice. Mi smo poslije utakmice s Rusijom već napravili zapisnik, bilo je čak 18 spornih situacija! Ako se nešto sudi Bobanu Marjanoviću, zašto se ne svira i Gašperu Vidmaru ispred naše klupe? Potpuno ista situacija! Treba se na to adaptirati, ali ne možemo se sad na to žaliti'', rekao je srpski izbornik te nastavio:

''Rekao sam igračima u svlačionici: Svaka čast, momci, ali niste dobili jednaku priliku da se borite za medalju. Zaslužili smo jednaku šansu da se borimo za zlato, ali nismo je dobili u zadnjim minutama. Opet ne želim da oduzimam Sloveniji kredit za pobjedu, jednostavno iz mene progovara natjecatelj koji ne voli da gubi.''

Slično mišljenje o tretmanu Srbije ima i Milan Mačvan, koji smatra da je njegova reprezentacija zaslužila bolji status kod sudaca.

''Čestitam Sloveniji na prvoj medalji. Nedostajalo nam je malo bolje igre u obrani da prelomimo utakmicu. Drugi put nam se događa nakon 2010. u Istanbulu imamo isti sudački tretman. Žao mi je zbog toga, jer smo dali sve od sebe. Nismo to zaslužili kao najbolja europska reprezentacija u ovom trenutku. Kažem najbolja jer su ovi momci izgarali počevši od Svjetskog prvenstva u Španjolskoj do ovog Eurobasketa'', rekao je Mačvan.

Sigurni smo da će se glave ohladiti nakon par dana, a Srbi ponovno imati na okupu strašnu momčad. Nemojmo zaboraviti, oni su ovdje bili praktično bez sedam-osam važnih igrača. I da, Đorđević ostaje na klupi reprezentacije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider