Košarka
SPORTOVI
Košarka
preraslo u mržnju

Sramotan doček za Crnogorce u Beogradu: Ako je ovako bilo na aerodromu, što će biti u dvorani?

Košarkaši Budućnosti i Crvene zvezde večeras igraju odlučujući susret u finalu ABA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tko će imati predstavnika u Euroligi sljedeće godine, Srbija ili Crna Gora? O tome večeras u Beogradu odlučuju Crvena zvezda i Budućnost koji igraju petu i odlučujuću utakmicu finala regionalne ABA lige.

Prve dvije utakmice u Pioniru je dobila je Crvena zvezda, a nakon toga je javno istupio hrvatski trener Jasmin Repeša koji se požalio na neprijateljski doček, vrijeđanje, čak i pljuvanje njega i crnogorskih košarkaša od strane domaćih navijača.

Atmosfera je dovedena do usijanja na samom finalu, jer ulog je ogroman. Manje naslov prvaka ABA lige, a više mjesto među europskom elitomgdje je ove sezone igrala podgorička Budućnost. Sada Beograđani ne žele ništa prepustiti slučaju i nekim su izjavama čelnici Zvezde pomogli u stvaranju atmosfere linča.

Druge dvije utakmice u Podgorici domaćin je odgovorio istom mjerom, s dvije pobjede u kojima su domaći navijači možda čak i žešći pritisak stvorili za srpske košarkaše. Nakon prve utakmice čak su i kažnjeni pražnjenjem dijela tribina gdje se nalaze Varvari, ali su uspjeli izjednačiti seriju i izboriti odlučujuću utakmicu.

Prilikom dolaskom u beogradsku zračnu luku izvrijeđani su na najvulgarniji mogući način od jednog domaćeg navijača.

"Ovo gov** ovdje, razumiješ... Kako je ova pič****** došla ovdje, smrdljiva. Tebe ćemo jeb*** isto sutra, to ti odlično znaš. Samo se smij pič**, smij se, smij se, možeš mahati glavom.''

Ove sramotne riječi upućene su Nemanji Gordiću, bivšem košarkašu Cedevite rođenom u Bosni i Hercegovini.

Momčad Jasmina Repeše večeras će biti na teškom iskušenju u hali Pionir. Nadamo se kako će osiguranje u dvorani biti na nivou te će se spriječiti moguće napade na gostujuće igrače.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider