Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poznati prvi četvrtfinalisti

Španjolci uz lošu igru sredili Talijane za četvrtfinale, moćna Srbija svijet za sebe

Španjolska i Srbija u petak su ostvarile pobjede na Svjetskom košarkaškom prvenstvu i plasirale se u četvrtfinale.

Ricky Rubio (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U iznimno tvrdoj i neizvjesnoj utakmici Španjolska je pobijedila Italiju 67:60 u skupini J druge faze Svjetskog prvenstva.

Španjolci su bili u prednosti veći dio utakmice, ali su ih Talijani u posljednjoj četvrtini pritisnuli, poveli 56:52 četiri minute prije kraja, no nakon toga su stali. Španjolci su uzvratili serijom 10:0 te ponovno preuzeli vodstvo koje su obranili serijom ubačaja iz slobodnih bacanja u posljednjoj minuti susreta.

Španjolce su do pobjede predvodili Juancho Hernangomez sa 16 poena i Ricky Rubio s 15. U talijanskoj reprezentaciji Danilo Gallinari ubacio je 15, a Luigi Datome 12 poena.

U drugom susretu skupine J Srbija se u ranijem terminu lako obračunala s Portorikom. Bilo je 90:47 za reprezentaciju Aleksandra Đorđevića. Španjolska i Srbija u nedjelju će odmjeriti snage u susretu za prvo mjesto.

U skupini I četvrtfinale su izborili Argentina i Poljska. Argentina je bila bolja od Venezuele 87:67, dok je Poljske pobijedila Rusiju 79:74. Argentina i Poljska imaju maksimalne četiri pobjede i u međusobnom će susretu u nedjelju odlučiti tko će s prve pozicije u četvrtfinale.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider