Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veliki uspjeh

Portoriko nakon nove drame i preokreta do drugog kruga na SP-u

Košarkaši Portorika preokretom su došli do pobjede 67:64 nad reprezentacijom Tunisa, kojom su se pridružili Španjolskoj kao druga momčad iz skupine C koja će se naći u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Kini.

Portoriko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U dvoboju odigranom u Guangzhouu Tunižani su u posljednje četiri i pol minute ušli s pet koševa prednosti (64:59), ali su do kraja utakmice ostali bez ijednog ubačaja. Portoriko je serijom 8:0, pogodivši dvije trice, ostvario plasman među 16 najboljih reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu.

Renaldo Balkman ubacio je 14, a David Huertas 10 koševa za pobjednike, dok su Tunižane predvodili Salah Mejri i Omar Abada s po 14 poena svaki. Od 14:30 Španjolci će protiv Irana ići po treću pobjedu za maksimalan učinak u prvom krugu.

U skupini A Poljska je s uvjerljivih 80:63 svladala Obalu Bjelokosti, pa će reprezentacija koja je zaustavila Hrvatsku na putu prema Svjetskom prvenstvu u drugi krug prenijeti šest bodova. Adam Waczynski sa 16 koševa i Damian Kulig s 14 poena bili su najbolji strijelci Poljaka, dok je Charles Abouo s 23 koša bio najefikasniji igrač utakmice. U dvoboju za drugi krug domaćin Kina mora pobijediti Venezuelu.

U skupinama B i D igrane su utakmice za 3. mjesto i bolji učinak u nastavku natjecanja za plasman od 17. do 32. mjesta. Nigerija je u skupini B s uvjerljivih 108:66 nadigrala Južnu Koreju, dok je u skupini D Angola u produžetku svladala Filipine s 84:81.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider