Košarka
SPORTOVI
Košarka
velika pobjeda

Aco Petrović s Brazilom zaustavio MVP-a NBA lige: Senzacija u trileru na SP-u!

Hrvatski trener slavi veliku pobjedu na Svjetskom prvenstvu u košarci.

Aleksandar Petrović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Reprezentacija Brazila, koju vodi hrvatski trener Aleksandar Petrović, iznenadila je favoriziranu Grčku na Svjetskom prvenstvu u košarci. Bilo je 79:78 Petrovićeve izabranike.

Utakmica je riješena u napetoj završnici, a Brazilce su pobjede skoro koštale sudačke pogreše. Brazil je imao +5 i napad na početku zadnje minute, ali olako dosuđena nesportska pogreška osigurala je Grčkoj ekspresni povratak u utakmicu.

Grci su izjednačili tricom Printezisa, ali Anderson Varejao na drugoj je strani pogodio za +2. Brazilci su zatim presjekli dodavanje prema Giannisu Antetokounmpu, nakon čega je Leandro Barbosa dobio dva slobodnja bacanja.

Međutim, jedno je promašio, a s nekoliko sekundi do kraja Brazilci su nesmotreno faulirali Sloukasa koji je pokušao šut iz svoje polovice. Iskusni grčki bek iznudio je tri slobodna bacanja, ali promašio je zadnje i Brazil je upisao veliku pobjedu.

Anderson Varejao je bio najbolji pojedinac s 20 koševa i 10 skokova, Marquinhos Sousa je ubacio 15, Garcia i Leandro Barbosa po 13.

MVP NBA lige Giannis Antetokounmpo ostao je na 13 koševa u redovima Grčke. Printezis ih je predvodio s 20, Calathes je dodao 16 poena.

Brazil je u prvoj utakmici pobijedio Novi Zeland i ima dvije pobjede iz isto toliko utakmica.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider