Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šarić skroman u porazu

Novo slavlje Indiane uz 18 poena Bogdanovića, sjajna večer Žižića u pobjedi Cavsa

Indiana Pacersi su ostvarili 40. pobjedu u ovoj sezoni svladavši na gostovanju Washington Wizardse sa 119-112.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bojan Bogdanović je u novom trijumfu Indiane sudjelovao s 18 poena te po četiri skoka i asistencije. Sedmoricu strijelaca Pacersa sa dvoznamenkastim učinkom predvodio je Thaddeus Young koji je ubacio 22. Darren Collison je dodao 15, Wesley Matthews 14, a Domantas Sabonis 13 koševa uz 12 skokova.

Washington je ovim domaćim porazom još jedan korak dalje od doigravanja. Bradley Beal je bio najbolji igrač Wizardsa s 35 poena, dok je Thomas Bryant ubacio 23 poena uz 12 skokova.

Cleveland je na svom parketu svladao Memphis, a Ante Žižić bio je startni centar Cavaliersa te za gotovo 30 minuta igre postigao 18 poena uz sedam skokova. S druge strane, Phoenix je nastavio negativan niz i na gostovanju u Atlanti doživio 17. uzastopni poraz. Domaći su slavili sa 120-112, a Dragan Bender je za goste odigrao 17 minuta uz učinak od četiri poena i pet skokova.

Bolest je spriječila Jamesa Hardena da zaigra za Houston na gostovanju kod Golden Statea, ali to nije spriječilo njegove suigrače da ostvare pobjedu 118-112 protiv aktualnih NBA prvaka.

Eric Gordon je zauzeo mjesto u početnoj petorci i predvodio strijelce Houstona sa 25 koševa, a dirigentska palica bila je u rukuma Chrisa Paula koji je ubacio 23 poena i podijelio čak 17 asistencija. Kenneth Faried je u pobjedi sudjelovao s 20 poena i 10 skokova, a P. J. Tucker je spojio 18 poena i 10 skokova za pobjednike.

Strijelce Golden Statea predvodio je Kevin Durant s 29 poena, dok je Stephen Curry ubacio 25 poena uz devet skokova i sedam asistencija. Klay Thompson je postigao 20, a DeMarcus Cousins je spojio 13 poena, 14 skokova i četiri blokade. U završnici utakmice skočni zglob je ozlijedio Draymond Green, što je oslabilo obranu domaće momčadi, a gosti su to znali iskoristiti i po treći put ove sezone svladati momčad od koje su prošle godine poraženi u sedam utakmica finala doigravanja u Zapadnoj konferenciji.

Veliku pobjedu u borbi za mjesto u doigravanju ostvario je Sacramento. Kingsi su slavili na gostovanju kod Oklahoma Cityja sa 119-116 iskoristivši lošu šutersku večer domaćih koji su samo večer prije morali igrati dva produžetka u pobjedi nad Utah Jazzom. Kingsi su veći dio utakmice vodili, više puta i po 16 razlike, ali je pobjednik odlučen u završnoj minuti u kojoj je tricom Westbrooka Oklahoma izjednačila na 116-116, a Sacramento osigurao trijumf s crte za slobodna bacanja. Tešku tricu za podužetak nije uspio pogoditi Paul George, koji je pogodio samo četiri od 19 pokušaja te završio utakmicu s 14 poena i 13 skokova.

Oklahomu je predvodio Russell Westbrook s 41 poenom, 10 skokova i četiri asistencije. Najbolji igrač Kingsa bio je Buddy Hield s 34 poena, po 19 su ubacili De'Aaron Fox i Marvin Bagley III, dok je Bogdan Bogdanović završio dvoboj sa 15 poena. Sacramento je s učinkom 31-28 na deveto mjestu u Zapadnoj konferenciji, s dvije pobjede manje od LA Clippersa koji drže osmo mjesto. Oklahoma City je čvrsto na trećem mjestu sa 38-21.

Za razliku od Kingsa, Los Angeles Lakersi su doživjeli poraz na gostovanju kod New Orleansa 128-115, koji momčad LeBrona Jamesa ostavlja na četiri pobjede zaostatka za Clippersima. Gosti su vodili samo tijekom prve četvrtine u kojoj su primili čak 42 koša, da bi već do poluvremena Pelicansi otišli iznad deset koševa prednosti, ispod koje se više nisu spustili.

New Orleans je do pobjede došao bez pomoći Anthonyja Davisa, ali sa sedmoricom igrača koji su imali dvoznamenkasti broj koševa. Predvodio ih je Jrue Holiday sa 27 koševa i sedam asistencija. Julius Randle je ubacio 24 poena, a s klupe su pomogli Cheick Diallo s 18 poena i 10 skokova te Ian Clark sa 17 poena. Brandon Ingram je s 29 poena bio najbolji strijelac Lakersa za koje je LeBron James ubacio 27 poena uz 12 asistencija i sedam skokova.

Utah Jazz (33-26) je ušla u skupinu momčadi sa 33 pobjede, u kojoj su još San Antonio (33-27) i LA Clippers (33-27), nakon domaće pobjede nad Dallasom 125-109. Dallas je drugu večer zaredom bio bez Luke Dončića i doživio drugi poraz. Po 25 poena za domaće ubacili su Donovan Mitchell i Ricky Rubio, a 22 poena postigao je Jae Crowder. Rudy Gobert je spojio 15 poena, 12 skokova i tri blokade. Strijelce Dallasa predvodili su Tim Hardaway Jr. sa 21 i Trey Burke sa 20 koševa.

Milwaukee nije propustio priliku za pobjedu pred svojim navijačima protiv Minnesote koju su Bucksi svladali sa 140-128 i tako došli do četvrtog uzastopnog trijumfa. Khris Middleton je ubacio 28 poena, a Giannis Antetokounmpo je dodao 27 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Dario Šarić je bio u početnoj petorci Timberwolvesa te za 29 i pol minuta u igri ubacio sedam poena uz osam skokova i tri asistencije. Derrick Rose je s 23 poena bio najbolji strijelac Timberwolvesa koji su opet igrali bez Karl-Anthonyja Townsa.

Utakmicu prepunu preokreta vidjeli su gledatelji u Charlotteu, a konačan ishod nije bio zadovoljavajući za domaće navijače. Za pobjedu Netsa 117-115 najveće zasluge ima D'Angelo Russell koji je ubacio 40 koševa te posljednjih 12 za Netse, čime je Brooklyn preokrenuo zaostatak od osam koševa u posljednje četiri minute. Kemba Walker je s 32 poena bio najbolji igrač Hornetsa.

Iznenađenje večeri priredili su Chicago Bullsi koji su pred svojim naviijačima svladali Boston sa 126-116, a briljirali su Zach LaVine i Lauri Markkanen, obojica s najboljim učincima u karijeri. LaVine je postigao 42 poena, a Markkanen 35 uz 15 skokova. Bullsi su tako stigli do treće uzastopne pobjede, što im je najduži pobjednički niz u ovoj sezoni. Celticse je s 37 poena i 10 asistencija predvodio Kyrie Irving.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider