Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Rat je vrijeme..."

NBA prvak s Lakersima uzeo kalašnjikov i otišao braniti Ukrajinu: Najavio prodaju šampionskih prstena

Stanislav Medvedenko poznatiji kao Slava Medvedenko bivši je ukrajinski košarkaš.

Slava Medvedenko (Foto: Afp)

Brojnim poznatim Ukrajincima koji su proteklih tjedana napustili svoj dosadašnji uobičajeni (normalni) život i otišli braniti svoju zemlju od ruske agresije našao se i Stanislav Medvedenko, poznatiji kao Slava Medvedenko.

Ovaj bivši košarkaš, koji je šest godina igrao za Los Angeles Lakerse i u onoj generaciji Kobea Bryanta osvojio dva naslova prvaka NBA lige, priključio se obrani svoje zemlje.

Naoružan s AK-47 (kalašnjikov) razgovarao je s novinarima The Athletica, pruživši im uvid u situaciju u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu.

"Rat je vrijeme da otvorite nešto drugačije u sebi. Možeš li zamisliti? Samo sjedite na kontrolnoj točki i vidite veliku je…. raketu kako samo leti iznad vas. Ovo je kao u kinu, a čini mi se da Rusi sve više shvaćaju da ne mogu razbiti naš sustav protuzračne obrane", ispričao je Medvedenko.

Ukrajinski div, visok 208 centimetara, izjavio je i da je svjestan da nije dovoljno pomagati svojoj državi samo pucanjem iz kalašnjikova te će shodno tome prodati svoja dva šampionska prstena.

"Već sam prodao majice, dresove i tenisice iz tih dana", istaknuo je Medvedenko.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider