Košarka
SPORTOVI
Košarka
Paralelno će voditi i Split

Skelin novi izbornik hrvatskih košarkaša: "Nije sve bilo negativno"

Službena potvrda dogodit će se ove subote, ali zapravo je sve već riješeno i dogovoreno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški savez je odlučio kako će Ivica Skelin biti imenovan, na press konferenciji ove subote, za novog izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije.

Upravni odbor HKS-a dogovorio je sporazumni raskid ugovora s Aleksandrom Petrovićem kojeg će naslijediti njegov dosadašnji pomoćnik Skelin.

U razgovoru za GOL.hr sam Skelin je tu vijest potvrdio.

"Bilo je i pozitivnih stvari"

"Nisam dvojbe imao. Ako me pitate jesam li bio nervozan i promišljao, u svakom slučaju jesam. Dvojbe nisam imao zato jer je to velika odgovornost u svakom slučaju, ali i veliko priznanje."

Tako se nakon smjene izbornika dogodilo da će kao izbornik u reprezentaciji ostati Petrovićev dosadašnji pomoćnik. Dakle, ne smatra se da je bilo nešto pogrešno na EuroBasketu?

"To ne znam, to morate pitati struku i ljude koji vode struku u Savezu. Ja mogu kazati kao dio tima koji je bio protekle dvije godine da možda ljudi sad gledaju na sve izrazito negativno, ali mislim da nije sve bilo tako, da je bilo i dosta pozitivnih stvari. Prije svega, prošlogodišnje izborene Olimpijske igre i nastup na Olimpijskim igrama", poručio je Skelin koji će ubuduće paralelno voditi Split i hrvatsku košarkašku reprezentaciju.

Inače, Skelin je već s 28 godina počeo trenersku karijeru, kao pomoćnik u belgijskom klubu Verviers-Pepinster. Kasnije je tu bio u dva mandata glavni trener, a trenirao je i belgijski Leuven Bears. U Belgiji je radio i kao pomoćni trener u Spirou Charleroi, a od 2012. do 2015. je bio trener u nizozemskom Donaru.

U studenom 2015. postao je trener svog Splita kojeg je vodio i u sezoni 2005./2006.

Slažete li se s izborom novog izbornika košarkaša?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider