Košarka
SPORTOVI
Košarka
Potpuni kaos

Skandal na EuroBasketu: Napadnuta NBA zvijezda, Turska prijeti povlačenjem s turnira

Nakon utakmice Gruzije i Turske došlo je do skandalozne tučnjave igrača.

Furkan Korkmaz (Foto: Afp)

U jednom od gradova domaćina grupne faze EuroBasketu, Tbilisiju Gruzija je slavila je protiv susjedne Turske. Vruća krv susjeda uzavrela je u posljednjoj četvrtini kada su se na terenu zakačili član Philadelphia 76-ersa Furkan Korkmaz i Duda Sanadze.

Turčin je bio ratoborniji te se nije smirio ni nakon tehničke pogreške. Sanadze mu je samo rekao ''vidimo se kasnije''.

I to se i dogodilo. Hakan Demir, pomoćni trener Turske, rekao je da su trojica košarkaša Gruzije sačekala Furkana Korkmaza ispred svlačionice.

Luka Dončić VIDEO Luka Dončić poludio na minuti odmora, ali nije omalovažavao BiH! divider

Morali su reagirati zaštitari koje Turci optužuju da su također tukli njihovog igrača.

''Dok je Korkmaz išao do svlačionica s našim trenerom, igrači Gruzije koji nisu bili u aktivnom rosteru su ga napali zajedno s isključenim igračem i policijom. Po završetku utakmice 30 policajaca nas je guralo da se tučemo. Ušli smo u tučnjavu s gruzijskom policijom. Pozivam FIBA da reagira i ovo sam sve rekao službenim osobama FIBA-e. Nemojte da se nitko zavarava da smo mi glupi. Oni će nam donijeti sve snimke iz tog hodnika'', rekao je potpredsjendik Turskog košarkaškog saveza Omar Onan te najavio povlačenje s turnira ukoliko ne dobiju snimke nadzornih kamera.

Turski su mediji uspjeli doznati koja su to dvojica igrača sudjelovala u incidentu.

''Kada je Korkmaz isključen krenuo je u svlačionicu s kondicijskim trenerom Erenom Hangunom. U tim trenucima Bitadze, Šengelija i Sinadze su napali Furkana i Erena zajedno s pripadnikom osiguranja. Tučnjava je eskalirala nakon što je Eren pokušao obraniti Furkana od četiri osobe'', napisao je na Twitteru turski novinar Ismail Senol.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider