Košarka
SPORTOVI
Košarka
Drugi put u tjedan dana

Sjajni Bogdanović ''istorpedirao'' NBA prvake jednom od najboljih utakmica sezone

Bojan Bogdanović zabio je 28 koševa u pobjedi Indiane protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa sa 126:106.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Indiana Pacersi u noći s četvrtka na petak upisali su uvjerljivu pobjedu protiv Warriorsa. Najbolji u redovima Indiane bio je naš Bojan Bogdanović s 28 koševa (šut iz igre 11/13, za tricu 6/7), dok je Victor Oladipo zabio 14 od ukupno 21 u drugom poluvremenu.

Bogdanovićev učinak među najboljima je u ovoj sezoni, dva je puta postizao po poen više, protiv Washingtona 5. veljače i protiv Milwaukeea 5. ožujka, a još se jednom zaustavio upravo na 28 ubačaja, protiv Los Angeles Clippersa 23. ožujka.

Pacersima je to bila šesta pobjeda u zadnjih sedam utakmica, uključujući dvije pobjede protiv prvaka. Iako je Golden State načet ozljedama, u ovoj utakmici igrali su gotovo svi glavni igrači osim Curryja. To je ujedno Indiani prva sezona nakon 2011./12. da je u regularnom dijelu ostvarila bolji međusobni omjer od Warriorsa.

Najbolji kod Warriorsa bio je Kevin Durant s 27 koševa, pet skokova i sedam asistencija, ali prekinut je niz od tri uzastopne pobjede Golden Statea. Klay Thompson završio je utakmicu sa 16 poena. Svakako da je Indiana iskoristila izostanak Stephena Curryja, ali isto tako bila je i impresivna.

Warriorsi su ove sezone izgubili samo tri serije i imaju po dva poraza od sedam različitih momčadi – Houstona, Oklahome, Denvera, Sacramenta, Utahe, Portlanda i Indiane. S druge strane, Indiana ove sezone ima čak pet pobjeda protiv prošlogodišnjih finalista, Clevelanda i Golden Statea. Najviše od svih ove sezone.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider