Košarka
SPORTOVI
Košarka
NETSI BEZ ŠANSE

Sixersi odradili metlu i prvi izborili ovosezonsko NBA konferencijsko polufinale

Vrlo lako svoj su posao odradili Philadephia 76ers u seriji protiv Brooklyn Netsa.

James Harden (Foto: Afp)

Košarkaši Philadelphia 76ersa prva su momčad koja se plasirala u drugi krug doigravanja za NBA prvaka, nakon što su u četvrtoj utakmici svladali Brooklyn Netse na njihovom terenu rezultatom 96:88.

Pobjeda momčadi Doca Riversa je još značajnija, jer je ostvarena bez najboljeg igrača Sixersa, centra Joela Embiida, koji je u trećoj utakmici ozlijedio koljeno i morao propustiti večerašnji dvoboj.

Sixersi prelomili u drugom poluvremenu

Brooklyn je bio bolja momčad tijekom prvog poluvremena i na početku treće četvrtine, u kojoj su Netsi došli do 11 koševa viška (53-42), ali je uslijedila serija gostiju 14-0, nakon koje su Sixersi počeli kontrolirati ritam utakmice.

Brooklyn je još jednom nakratko poveo u zadnjoj četvrtini (72-70) košem Mikala Bridgesa, da bi gosti odgovorili serijom 8-0 i više nisu dopustili Netsima priliku za preokret.

Tobias Harris je sa 25 koševa i 12 skokova predvodio Sixerse za koje je James Harden ubacio 17 poena uz 11 asistencija i osam skokova. Tyrese Maxey je postigao 16, a De'Anthony Melton 15 koševa. Iskazao se i pričuvni centar Paul Reed sa 10 poena i 15 skokova.

Kod Netsa je najbolji strijelac bio Spencer Dinwiddie sa 20 koševa. Nic Claxton je spojio 19 poena i 12 skokova, a Mikal Bridges je završio sa 17 koševa.

Philadelphia u polufinalu Istočne konferencije čeka boljeg iz sraza Bostona i Atlante, u kojem su Hawksi smanjili zaostatak na 2-1 domaćom pobjedom u trećoj utakmici serije i u nedjelju će pred svojim navijačima pokušati doći do izjednačenja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider