Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još nije odlučio

Ima 21 godinu, igrao je za Real Madrid, a sad je u velikoj dilemi - Hrvatska ili Srbija

Mario Nakić, mladi košarkaš rođen u Beogradu, bira između hrvatskog i srpskog dresa.

Mario Nakić (Foto: Instagram/Mario Nakić/Screenshot)

Mario Nakić, sin proslavljenog riječkog košarkaša Ive Nakića, koji je igrao za Cibonu i Partizan, zablistao je na parketu Liburnia kupa u dresu BiH momčadi Igokee.

U polufinalu turnira, koji se igra u Opatiji, bio je najefikasniji igrač svoje momčadi s 18 poena, kojoj se pridružio ovog ljeta potpisavši trogodišnji ugovor.

Mladi košarkaš, rođen u Beogradu, prve je košarkaške korake napravio u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana, ali već se s 14 godina preselio u redove europskog velikana, Real Madrid.

Predvodio je madridsku momčad u pohodu na titulu juniorskog osvajača Eurolige, a upravo je te godine, 2019., proglašen najkorisnijim igračem turnira. Zaigrao je i za seniorsku momčad Real Madrida, ali u ljeto 2020. godine prihvatio je poziv belgijskog Oostenda, koji vodi hrvatski stručnjak Dario Gjergja.

Brazil Aplikacija prognozira: Brazil svjetski prvak, Hrvatska neće u polufinale, a Englezi će se opet razočarati divider

Prošlu je sezonu Nakić odradio u Andori, a ovog je ljeta odlučio prihvatiti poziv BiH prvaka i zaigrati u regionalnoj ABA ligi. Tako se ponovno povuklo pitanje reprezentacije. 

Nakić može igrati za očevu Hrvatsku i Srbiju, u kojoj je rođen i odrastao. Još uvijek nije zaigrao niti za jednu reprezentaciju, pa čak ni u mlađim uzrastima. Prije tri godine pojavila se informacija da je odabrao dres Srbije, ali čini se da još uvijek nije donio konačnu odluku:

"Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad dođe vrijeme za to", otkrio je Nakić u razgovoru za Novi list.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider