Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nakon poraza od Finske

Bogdanović i Simon se opraštaju od reprezentacije? "Izgleda da je ovo moj kraj, ali..."

Porazom od Finske, Hrvatska je ispala u osmini finala Eurobasketa 2022.

Bojan Bogdanović (Foto: Guliver Image via Associated Press)

Hrvatska košarkaška reprezentacija okončala je svoj put na Eurobasketu 2022. U osmini finala Finska, predvođena sjajnim Laurijem Markkanenom, srušila je Hrvatsku s 94:86 i osigurala prolaz u četvrtfinale protiv Španjolske.

Nakon susreta iskusni Kruno Simon čestitao je Fincima na pobjedi:

"Uvijek je isti osjećaj kad se ispadne. Treba čestitai Fincima, odigrali su odličnu utakmicu, a što reći za Markkanena. Kad se sve zbroji, to je sport. Odigrali su sjajno, a mi slabo. Zasluženo ide u četvrtfinale", rekao je Simon za HRT pa kratko analizirao utakmicu:

"Ne odgovaraju nam kao ekipa, ali to je sport. Koji sat bi mi trebao da analiziram utakmicu, još sam vruće glave, nije ugodno kad se ispadne, ali treba ići dalje", zaključio je Simon.

Ovaj poraz je vjerojatni opraštaj od nacionalnog dresa za njega i Bojana Bogdanovića:

"Već imam 37 godina. Izgleda da je ovo moj kraj, ali ajmo još pričekati. Nije lako donositi zaključke, treba sjesti pa ćemo vidjeti", zaključio je.

gol expired Mulaomerović najavio odlazak: ''Suci su bili katastrofa, a ja vjerojatno više neću biti izbornik'' divider

Niti Amerikanac nije pomogao

Ovoga ljeta član hrvatske reprezentacije postao je i američki razigravač Jaleen Smith, no niti s njim Hrvatska nije uspjela proći dalje od osmine finala, faze natjecanja u kojoj je okončala svoja posljednja tri EuroBasketa.

"Napravili smo neke greške u završnici utakmice, a oni su to iskoristili", kratko je prokomentirao poraz od Finske Smith, a potom se osvrnuo i na svoj dolazak u reprezentaciju:

"Hvala Muli na pruženoj prilici koja je došla niotkuda. Bilo mi je lijepo biti dijelom ovoga turnira i nadam se još nekima s Hrvatskom".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider