Košarka
SPORTOVI
Košarka
izjednačio se s magicom

Šariću prva pobjeda, LeBron i Lakersi poraženi na startu sezone

Hrvatski košarkaš Dario Šarić upisao je sinoć prvi double-double ove sezone.

LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dario Šarić je u pobjedi Philadephia 76ersa nad Chicago Bullsima od 127-108 zabio 13 koševa (šut iz igre 4/12, trice 2/6) i upisao deset skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu u 28 minuta koliko je proveo na terenu.

Philadelphia je tako na početku sezone stigla do prve pobjede. Joel Embiid je bio najbolji strijelac Sixersa sa 30 koševa i 12 skokova. Najbolji rookie prošle sezone Ben Simmons ostvario je prvi triple-double ove sezone sa 13 koševa, 13 skokova i 11 asistencija. Najbolji kod Chicaga bio je Zach LaVine sa 30 ubačaja.

U drugoj utakmici igranoj sinoć LeBron James je svoj debi u dresu Lakersa otvorio porazom jer su od momčadi iz Los Angelesa bolji su bili Portland Trail Blazers sa 128-119. "Kralj James" je bio najbolji strijelac Lakersa sa 26 koševa čime se izjednačio s Magicom Johnsonom koji je u prvoj utakmici za LA Lakerse također zabio 26 koševa. Rekorder je Kareem Abdul-Jabbar sa 27 koševa u svom debiju iz 1975.

Ivica Zubac nije ulazio u igru za Lakerse. Najbolji u redovima Portlanda bio ne Damian Lillard sa 28 ubačaja.

U trećoj utakmici Miami Heat je tijesno pobijedio Washington Wizardse sa 113-112, a do pobjede ih je vodio Josh Richardson sa 28 ubačaja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider