Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Triple-double'' Simmonsa

Šarić uhvatio sjajnu formu: U pobjedi Sixersa upisao novi ''double-double'' uz odličan šut

Dario Šarić odigrao je još jednu odličnu partiju u dresu Philadelphije 76ersa.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ben Simmons i Dario Šarić predvodili su Philadelphiju do pobjede protiv Chicago Bullsa sa 115:101. Simmons je završio utakmicu s triple-double učinkom, imao je 19 poena, 17 skokova i 14 asistencija, dok je naš Šarić upisao novi double-double s 21 košem i deset skokova.

Iako je igrala bez nekoliko igrača, Philadelphia je uspjela sačuvati vodstvo od 25 razlike iz treće četvrtine te doći do pobjede, što nije bio slučaj u ponedjeljak kod Memphisa kada je prosula 15 koševa prednosti.

Dario Šarić ponovno je imao vruću ruku, šutiravši iz igre 6/9 (trice (4/5) te je potpuno maksimizirao svoju rolu osmim double-doubleom sezone. A sjajna forma stigla je u pravo vrijeme – kad Sixersima svaka pobjeda puno znači u borbi za play-off.

Joel Embbid također je odigrao dobru utakmicu zabivši 22 koša, a Philadelphiji je ovo bila sedma pobjeda u posljednjih deset utakmica.

''Danas su bili jako dobri, i bili su jako dobri u područjima u kojima su trebali biti'', rekao je nakon utakmice trener Brett Brown, čija se momčad polako diže na krilima već spomenute trojke.

Chicago su predvodili Bobby Portis s 22 koša i Zach LaVine s 21 košem. Nakon ove pobjede, Philadelphia (23:21) nalazi se na sedmom mjestu u Istočnoj konferenciji, dok su Bullsi (18:30) 13.

U srazu Indiane Pacersa i Phoenix Sunsa bolja je bila Indiana sa 116:101.

Nakon što su vodili sa 19 koševa u prvom poluvremenu, Pacersi su otvorili treću četvrtinu sa serijom 16:2.

Thadeus Young je postigao 22 koša, Victor Oladipo je upisao 21 i devet asistencija za Indianu, a Bojan Bogdanović odigrao je solidnu utakmicu, u 31 minutu je zabio 17 koševa (šut iz igre 6/9, trice 3/5) uz sedam skokova, tri asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok.

Nakon treće četvrtine u kojoj su Pacersi (26:22) nadigrali Sunse sa 36:21, Indiana je imala šut iz igre 65 posto, a Sunsi (17:31) samo 39 posto.

Dragan Bender nije imao dobru šutersku večer, iako je utakmicu počeo u prvoj postavi. Na terenu je proveo 23 minute, ali bez pogodaka, promašio je sva tri šuta prema košu, no upisao je četiri skoka i tri asistencije.

Indiana je šesta na Istoku, a Phoenix 13. na Zapadu.

Najbolja momčad Istoka Boston Celticsi su prekinuli niz od četiri poraza svladavši sinoć sa 113:102 u Los Angelesu domaće Clipperse. Kyrie Irving zabio je 20 koševa za pobjedu Celticsa, a Jayson Tatum 18.

Blake Griffin predvodio je Clipperse s 23 koša.

Houston Rocketsi su sa 104:97 slavili protiv Dallas Mavericksa i to im je četvrta pobjeda u nizu. Do pobjede ih je predvodio James Harden s 25 koševa, nakon što je dobio svoju šestu uzastopnu pozivnicu za All-Star momčad Zapada.

Trevor Ariza ubacio je 23 koša za Rocketse, a kod Mavericksa najbolji je bio Wesley Matthews s 29 koševa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider