Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogdanović podbacio

Šarić ostvario najbolji učinak sezone po broju koševa, Šamanić debitirao za Spurse

Dario Šarić ostvario je najbolji učinak sezone po broju koševa u 127-117 domaćoj pobjedi Phoenix Sunsa protiv portland Trail Blazersa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić ostvario je najbolji učinak sezone po broju koševa u 127-117 domaćoj pobjedi Phoenix Sunsa protiv portland Trail Blazersa, on je za 38:05 minuta provedenih na parketu ubacio 24 poena (šut za dva 7-9, trica 2-4, slobodna bacanja 4-5), a usto je sakupio i osam skokova, tri osvojene lopte i blokadu.

Šarićev dosadašnji najbolji napadački učinak bila su 23 koša koliko je ubacio protiv Atlante 14. studenoga prošle godine.

Momčad Sunsa dominirala je tijekom čitavog susreta, vodila je od prve do posljednje minute, a u trećoj četvrtini je imala i najvećih 26 pogodaka prednosti.

Domaće je do pobjede predvodio Aron Baynes sa 37 ubačaja i 16 skokova, Devin Booker je dodao 23 poena i 12 asistencija.

U sastavu Portlanda priliku je dobio i Mario Hezonja koji je za 13:03 minuta provedenih u igri postigao tri koša (šut za dva 0-1, trica 1-1) uz tri asistencije i blokadu. Goste su predvodila trojica igrača koji su ubacili preko 20, CJ McCollum 25, Damian Lillard 24, a Hassan Whiteside 23 uz 20 skokova.

Bojan Bogdanović nije imao svoju večer u Bostonu, ali njegov Utah Jazz je ipak svladao domaće Celticse sa 99-94. Naš je najbolji strijelac za 25:49 minuta provedenih u igri ubacio tek osam poena (šut za dva 1-4, trica 1-5, slobodna bacanja 3-3) uz četiri skoka i jednu asistenciju. Lošu Bogdanovićevu i Mitchellovu, koji je ubacio tek 11 koševa, večer nadoknadio je Mike Conley koji je postigao 25 pogodaka za Jazz, dok je kod Celticsa, koji su bili bez Jaylena Browna i Gordona Haywarda, najbolji bio slavljenik Marcus Smart koji je na svoj 26. rođendan postigao 29 koševa.

Svoj debi u NBA ligi u petak je imao 20-godišnji Luka Šamanić koji je u 120-139 porazu San Antonio Spursa kod Brooklyn Netsa na parketu proveo točno 12 minuta i za to vrijeme ostao bez poena promašivši sva četiri šuta, po dva za dva i za tri, ali je ostvario dva skoka i tri asistencije. Šamanić je dobio priliku u Brooklynu s obzirom da trener Spursa Gregg Popovich nije mogao računati na LaMarcusa Aldridgea, Marca Belinellija i Jakoba Poeltla.

Netsi su do pobjede prvenstveno stigli zahvaljujući "triple-doubleu" Carisa LeVerta koji je ubacio 27 poena uz 11 skokova i 10 asistencija, dok je DeMar DeRozan sa 24 ubačaja bio najefikasniji u sastavu Spursa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider