Košarka
SPORTOVI
Košarka
hvalio navijače i suigrače

Šarić objasnio zašto si je dao neobičan nadimak: "Ja sam kao ta životinja"

Šarić je podijelio dojmove iz novog kluba.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dario Šarić u Philadelphiji je bio poznat kao Homie, a uskoro je do SAD-a došao i njegov ''pravi'' nadimak – Šiši.

No hrvatski košarkaš otkrio je da ima još jedan nadimak koji si je sam nadjenuo, a objasnio je i zašto.

''Zvao sam samog sebe štakor. Oni mogu preživjeti u niskim i visokim temperaturama, mogu preživjeti bilo gdje. Rekao sam - ja sam kao ta životinja. Pokušavam preživjeti, igrati dobro s bilo kojom momčadi i igračima. Pokušavam se uklopiti i naći svoje mjesto. Ne znam, čudno je, mislim da je to samo moj stav prema košarci", rekao je.

Šarić je stigao u Minnesota Timberwolvese ove sezone u paketu s Robertom Covingtonom i potrudio se opravdati nadimak koji si je nadjenuo. Iako nije član prve petorke – startao je jednu od 17 utakmica – prosječno igra 24,4 minute i bilježi 11,4 koševa (50 posto šuta iz igre), šest skokova i 1,5 asistenciju po utakmici.

Čini se da se Šariću sviđa nova sredina, a posebno je nahvalio navijače svog novog kluba.

''Jako su emotivni i nevjerojatni, podržavaju nas i kad gubimo. Protiv Houstona su nas podržavali i na -15. Podigli smo igru u drugom poluvremenu, podržavali su nas, kad smo se vratili, bio je to nevjerojatan osjećaj", rekao je i pohvalio i svoju novu momčad.

"Kada smo ja i Covington došli, na parketu je bila nevjerojatna energija, svi podržavaju jedni druge. Ljudi koji sjede na klupi trude se navijati za dečke koji se bore na parketu, a kad se boriš, sve postaje lagano."

Izjave Darija Šarića možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider