Košarka
SPORTOVI
Košarka
new york srušio boston

Sjajni Šarić postavio rekord karijere i ostao na korak do triple-doublea

Rekordni Šarić bio je sjajan u redovima 76ersa, ali to nije bilo dovoljno protiv Raptorsa čija je najveća zvijezda također imala rekordnu večer.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dario Šarić odigrao je sjajnu utakmicu za svoje Philadelphia 76erse koji su na domaćem parketu izgubili od Toronto Raptorsa sa 114:109. Hrvatski košarkaš ostao je na korak do triple-doublea: ubacio je 18 koševa (7/10 iz igre, 1/3 za tricu) uz 10 skokova i devet asistencija, što mu je novi rekord karijere.

No, to nije bilo dovoljno protiv Raptosa koji su također imali rekordera u svojim redovima: DeMar DeRozan ubacio je 45 koševa što mu je najbolji učinak karijere. Njemu je pomogao Kyle Lowry s 23 koša i devet asistencija; za Sixerse je Ben Simmons ubacio 20 koševa, a Robert Covington je dodao 19.

Dragan Bender je odigrao 31 minutu u pobjedi Phoenix Sunsa protiv Memphis Grizzliesa (97:95). Šuterski neraspoloženi Bender nije dobro iskoristio veliku minutažu: iz igre je pogodio jedan od osam šuteva (1/6 za tricu) za četiri koša čemu je dodao pet skokova i asistenciju.

Bender je mogao svoju momčad koštati pobjede kada je pet sekundi prije kraja izgubio loptu, ali Tyreke Evans je na drugoj strani promašio tricu za pobjedu. Evans je bio najefikasniji u Memphisu s 23 koša, dok je Sunse predvodio T.J. Warren s 27.

New York Knicksi su u derbiju istočne obale na domaćem terenu iznenadili vodeću momčad Istočne konferencije Boston Celticse. Junak Knicksa bio je Michael Beasly, nekada veliki talent koji je nakon godina lutanja pronašao formu u New Yorku. Beasly je za samo 24 minute ubacio 32 koša uz 12 skokova, čime je nadomjestio lošu partiju prve zvijezde Kristapsa Porzingisa koji je ubacio samo jedan koš. Boston je s 32 koša predvodio Kyrie Irving.

LeBron James je odigrao još jednu fantastičnu partiju: ubacio je 34 koša uz devet asistencija i odveo Cleveland Cavalierse do pobjede protiv Chicago Bullsa (115:112). Bullse je predvodio Lauri Markkanen s 25 koševa.

Utah Jazz je na svom parketu iznenadio San Antonio Spurse i pobijedio ih sa 100:89. Rodney Hood je predvodio Jazzere s 29 koševa, dok je kod Spursa najbolji strijelac bio Bryn Forbes sa svega 12 koševa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider