Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Veliki iskorak Hrvata

Šarić postaje zvijezda NBA lige: "Igrač za najviše domete, nema limita"

Najboljom utakmicom u play offu Dario Šarić završio je svoju drugu sezonu u NBA ligi.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić u Bostonu je sinoć ubacio 27 koševa, no nije bilo dovoljno. Ipak, Dario može biti prezadovoljan drugom sezonom u NBA ligi. Jer, napravio je veliki iskorak.

U posljednje dvije utakmice ukupno je ubacio 52 koša. A, u čak 5 od 10 odigranih u play offu minimalno 20. Dario Šarić definitivno se potvrdio kao neupitna NBA vrijednost.

"Imao je jedan kontinuitet, vrlo malo utakmica je propustio, možda par. I to je jedan dokaz onog svega što smo mi znali o Dariju, a što su u Americi dobili potvrdu, a to je da je to igrač za najviše domete", kaže Dražen Anzulović, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

Dario Šarić (Foto: AFP) Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Što je i sinoć potvrdio. S 27 koševa, 10 skokova i 4 asistencije, Dario je - uz Joela Embiida - bio pokretačka snaga Philadelphije. No, Boston je - kao i u trećoj utakmici - slavio u neizvjesnoj završnici.

Vid Horvat: Šarić je rastao u svakoj statističkoj kategoriji

"Naravno da smo tužni. Naš je cilj bio ući u doigravanje, ali nitko nije predvidio da ćemo otići ovoliko daleko, da ćemo imati više od 50 pobjeda i biti treća momčad na Istoku. No, razočarani smo. Kad izgubiš, onda to boli", poručio je Šarić nakon utakmice.

Kada razočaranje prođe, Dario će moći osjećati samo veliko zadovoljstvo svojom drugom NBA sezonom.

Dario Šarić (Foto: AFP) Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Najviše što veseli kod Darija je da je pokazao nekoliko segmenata igre u kojima je napredovao. I u regularnoj sezoni i onda nakon toga u play offu gdje je pokazao veću konstantu nego prije, a to je znači ta njegova agresivnost na napadačkom skoku uvijek bila prisutna, ta njegova nekakva velika volja, košarkaško razumijevanje su odlični. On je na to nadodao gotovo rast u svakoj statističkoj kategoriji u odnosu na lani i to je onaj najveći plus da je on u kontinuitetu uspio održavati", kaže Vid Horvat, košarkaški kolumnist portala GOL.hr.

Izbornik Anzulović ističe:
"Nakon ove sezone više nema nikakvih upitnika oko njegovog statusa u NBA košarci."

Dražen Anzulović: Igrač za najviše domete, nema limita

Pogotovo nakon onog što je pokazao u play offu. Jer, u NBA ligi doigravanje je viša kategorija u odnosu na regularnu sezonu. Darijeve brojke tu su neumoljive. I bolje u odnosu na prvi dio sezone. Više od 17 koševa i 7 skokova, te tri i pol asistencije u prosjeku. Prepoznao je to i trener Celticsa.

Dario Šarić (Foto: AFP) Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Brad Stevens je nakon što je Boston prošao dalje Darija Šarića okarakterizirao kao jednog velikog igrača koji je temelj ove Philadelphije i kao tog samozatajnog koji je bio svjestan da je samozatajan igrač, a koji može napraviti veliku štetu Bostonu. Znači same riječi Brada Stevensa puno govore koliki respekt ima prema Dariju", podcrtava Horvat.

Nakon ovakve druge sezone, logično pitanje je kakva je daljnja NBA perspektiva Darija Šarića? Izbornik Anzulović nema dileme.

"Nakon ovog - no limit. On ima status u NBA-u, on će ići na sve jače i jače ugovore i mislim da je to potvrda svega onoga za što je on radio i naporno trenirao i žrtvovao se kroz svoje mlade dane, da će doći na naplatu."

Dario Šarić (Foto: AFP) Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izbornik Anzulović krajem lipnja očekuje ga i u reprezentaciji. Bez njega ta priča ne može dobro završiti. Horvat ističe:

Vid Horvat: Najbolje razdoblje u karijeri

"Ono što nas najviše može veseliti u ispadanju Philadelphije jest to što je Šarić te zadnje dvije utakmice odigrao najbolje. Rekao bih čak da mu se tu malo promijenila uloga, s obzirom da je puno više igrao na poziciji koja njemu više odgovara, ta post igra. U kojoj se više nalazi, tu je ta njegova nekakva najveća snaga. I to veseli za njegovu budućnost i ono što danas, sutra nosi njegova uloga u Philadelphiji u svakom slučaju", kaže Horvat i nastavlja:

Dario Šarić (Foto: AFP) Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„S obzirom na situaciju i činjenicu da NBA funkcionira po tom salary capu, da ima nekoliko zvijezda koje su već istaknute može se dogoditi da Dario sa još boljom sezonom iduće godine postane teret Philadelphiji, ne iz razloga što je loš nego iz razloga što može biti predobar da ga se plati određenu svotu kada dođe to na naplatu, odnosno kada on bude bio slobodan igrač."
Horvat zaključuje:

"Bilo je tu boljih, lošijih utakmica, ali taj završetak, odnosno taj cijeli play off je u svakom slučaju jedna lijepa slika, možda i najbolji period u njegovoj karijeri."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider