Košarka
SPORTOVI
Košarka
Treća pobjeda zaredom

Sixersi sjajni i bez Simmonsa: Šarić odigrao jednu od najboljih utakmica sezone!

Hrvatski košarkaš Dario Šarić odigrao je jednu od najboljih utakmica sezone u domaćoj pobjedi svoje Philadelphije nad Orlandom 130:111.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sixersi su upisali treću uzastopnu pobjedu i 11. ukupno u sezoni nakon što su uvjerljivo svladali Orlando Magic. Philadelphiju su predvodili J.J. Redick i naš Dario Šarić, koji je odigrao jednu od najboljih utakmice sezone. U izostanku Simmonsa, Šarić se istaknuo s 21 poenom, sedam skokova i četiri asistencije.

Šarić je imao sjajnih 63 posto šuta (8-13), koji mu je kvario samo šut za tricu (1-4). Šibenčaninu je ovo drugi najbolji učinak ove sezone u utakmicama u kojima je šutnuo barem deset lopti.

Philadelphia je šutirala 51 posto iz igre, a daleko najopasniji bio je J.J. Redick, koji je bio najzaslužniji što je njegova momčad otišla na odmor s visokih 70:55.

''On je san svakog playmakera kad je riječ o šuterima'', izjavio je T.J. McConnell za Redcika, koji je ubacio šest od ukupno osam trica u prvom poluvremenu i završio utakmicu s 29 koševa.

Joel Embiid je zbog bolesti cijeli dan bio prikovan za krevet, no to ga nije spriječilo da navečer ipak zaigra i skupi više nego solidnih 18 poena i 14 skokova.

Mario Hezonja je za Orlando odigrao minutu i pol bez ikakvog učinka.

Vodeća momčad lige Boston je slavio u gostima kod Indiane sa 108:98, a za domaće je Bojan Bogdanović igrao 31 minutu i ubacio deset koševa. "Babo" je imao lošu šutersku večer (5-12), a promašio je i sve tri gađane trice. Indiana je protiv lidera vodila sve do pred kraj treće četvrtine, no tada su gosti predvođeni Kyriem Irvingom (25) i Alom Horfordom (21) preokrenuli i slavili.

Celticsi predvode ligu s omjerom od 18 pobjeda i samo tri poraza. Prvak Golden State je slavio kod kuće protiv New Orleansa s 110:95 i bez ozlijeđenoga Kevina Duranta. Stephen Curry je susret započeo sa šutem 0-10, ali je potom samo u trećoj četvrtini ubacio 14, a nakraju ukupno 27 poena. Warriorsi su drugi (15-5) na Zapadu iza Houstona (15-4) koji je sinoć slavio protiv New Yorka (117:102) uz 37 poena Jamesa Hardena, koji je zaslužan što su Rocketsi preokrenuli rano vodstvo Knicksa od čak 22 koša.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider