Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nastup za pamćenje

Šarić eksplodirao u pobjedi i asistencijom večeri zaludio Philadelphiju, Embiid završio u bolnici

Dario Šarić odigrao je maestralnu utakmicu u pobjedi Philadelphije 76ersa protiv New York Knicksa sa 118:101.

Dario Šarić (Screenshot Twitter)

Philadelphia je nastavila pobjednički niz na krilima našeg Darija Šarića, koji je u pobjedi protiv Knicksa upisao 26 koševa (šut za dva 7-14, trica 2-6, slobodna bacanja 6-6), 14 skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Šariću je učinak od 26 koševa treći najbolji ove sezone, dva je puta postizao po 27 (protiv Chicaga i protiv Phoenixa u prosincu), dok mu je 14 skokova rekord ove sezone. Najviše skokova u dosadašnjoj NBA karijeri ostvario je također protiv Knicksa, kada je u veljači prošle godine uhvatio čak 15 lopti.

Posljednji put Sixersi su osam pobjeda u nizu ostvarili još prije 15 godina. Ali ta pobjeda postala je sekundarna nakon što se Joel Embiid ozlijedio u drugoj četvrtini i nije se više vraćao na teren.

Embiid je pretrpio ozljedu lica nakon što se sudario sa suigračem Markelleom Fultzom te završio u bolnici na daljnjim pretragama, no iz kluba su obavijestili da nije doživio simptome potresa, a rendgenska dijagnoza pokazala je da nema nikakvog prijeloma na licu. Kako sad stvari stoje, ne bi trebao duže izbivati.

''Prepao sam se. Nadam se da će biti dobro'', rekao je Dario Šarić o svojoj reakciji na Embiidovu ozljedu.

Hrvatski reprezentativac bio je najbolji igrač utakmice, a ujedno je imao i asistenciju večeri. Šarić se u jednom napadu Knicksa bacio za ničijom loptom, pao na pod i pritom nekako uspio gurnuti loptu do Simmonsa u kontri, koji je zakucao na oduševljenje cijele dvorane.

J. J. Redick postigao je 21 koš, a Ben Simmons dodao 13 poena, deset asistencija i osam skokova u uvjerljivoj pobjedi Sixersa, koji su s osam uzastopnih pobjeda za petama Cavsima na trećem mjestu Istočne konferencije. Philadelphia je također ostvarila najviše pobjeda od sezone 2002./03. kada ih je imala 48.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider